Ефективно производство с продуктовата гама на Заатен Унион

https://www.24chasa.bg/novini/article/7316128 www.24chasa.bg

Създадена преди повече от половин век в Германия, ЗААТЕН УНИОН не престава да търси иновативни решения за качествено и високодобивно земеделско производство.

Всяка година в производствените центрове на компанията в Румъния се заготвят и разпределят в редица страни от Югоизточна Европа, в това число и България, над 60 сорта и хибрида от различни земеделски култури.

Програмата за проучване и развитие на ЗААТЕН УНИОН Румъния включва изпитване при екстензивни условия и подбор на добре адаптирани хибриди от царевица и слънчоглед, и сортове от зърнено-житни и бобови култури, както към условията на Румъния, така и на съседните и държави.

Целите, които ЗААТЕН УНИОН си поставя, са свързани със селектиране на сортове и хибриди, характеризиращи се с висок потенциал за добив, висока устойчивост на хербициди, икономически важни болести, засушаване и полягане, както и с високо качество на произведената продукция при всички отглеждани култури.

През пролетната кампания на 2019 г. ЗААТЕН УНИОН предлага на земеделските стопани широка гама от вече добре познати на българския пазар хибриди царевица и слънчоглед, обогатена с продукти от нова генетика, отговарящи на променящите се условия на отглеждане.

При царевичните хибриди, освен известните СУМ 305, СУМ 405, СУПЪРБИЯ и др., сме подготвили изненади в ранния сегмент- ТОНАЦИЯ /ФАО 220/, СУР 204 /ФАО 280/, СЪРАУНД /ФАО 300/. Не сме подминали, разбира се, и най-предпочитания от фермерите- средно късен сегмент, които сме обогатили с хибриди като: СУР 307/ФАО 410/ и ОС 4014 /ФАО 450/.

Атракция сред царевичните хибриди представлява СУМ 402 /ФАО400/, който се характеризира с висока хранителна стойност и е подходящ за производство на различни видове храни, в това число и царевично брашно.

Слънчогледовото портфолио на ЗААТЕН УНИОН се отличава с голямо разнообразие на Clearfield и Clearfield Plus хибриди в различните групи на ранозрелост. Тук са включени както добре познатите на българския фермер ПАРАЙЗО 102 CL и ПАРАЙЗО 1000 CL Plus, характеризиращи се със стабилност и постоянство на добивите, така и новите предизвикателства- СУРИМИ CL и СЪРФЪР CL, с висок потенциал за добив дори и при не особено благоприятни условия.

За да бъдем в унисон с последния „хит на модата“ в производството на слънчоглед, предоставяме на вниманието на фермерите високолеиновия СЪНТЕК HО CL с потенциал за съдържание на олеинова киселина от 90%.

Не пропускаме и непрекъснато нарастващия интерес към експрестолерантните хибриди с предложението ни наречено МИРАНДА SU, като имаме готовността да стартираме следващата стопанска година с три нови трибенурон-метил устойчиви хибрида.

За настоящата пролетна кампания сме подбрали също така четири сорта пролетен ечемик- ТЮРИНГИЯ, КСАНАДУ, БЕАТРИКС и ГЕЗИНЕ, с потенциал за висок добив и признати пивоварни качества.

Отличният за хранително-вкусовата промишленост сорт овес - СКОРПИОН, е вече добре познат в България, а многогодишният сорт люцерна- АДОРНА, със сигурност ще впечатли с високия си потенциал за възстановяване- 4-6 откоса годишно.

Ние, в ЗААТЕН УНИОН сме спокойни, че с богатото продуктово разнообразие, което компанията ни предлага, сме в състояние да задоволим нуждите и на най-капризните земеделски стопани.

Заедно можем да реализираме високи резултати с внимателно прецизиране на вложените в земеделското производство инвестиции!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Опита да направи образованието ни игра и забавление, става най-младият професор Иво АНГЕЛОВ На 87-годишна възраст в неделя издъхна бележитият ни математик, политик и дипломат Благовест Сендов. За мнозина той беше познат като председател на Народното събрание в смутните времена от 1995 до 1997 г., но най-големите му успехи идват в научната сфера

Рибите ми помогнаха да се издигна в съдийството, казва кумът на Камата - Атанас Узунов Футболната легенда Христо Стоичков е станал специалист в улова на шарани в Америка. Това разкри неговият кум - бившият футболен съдия Атанас Узунов, който тези дни отпразнува своя имен ден. 64-годишният топрефер е общински съветник в Пловдив

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции