4,2 млн. лв. за поддръжка на самолетите на властта

https://www.24chasa.bg/novini/article/7317288 www.24chasa.bg

4,2 млн. лв. без ДДС ще струва техническото обслужване на правителствения еърбъс. Това става ясно от обявена обществена поръчка от Авиоотряд 28.

Има две обособени позиции. Първата е на стойност 2,5 млн. лв. без ДДС и е за сключване на рамково споразумение, за да се осигури техническото обслужване на самолета. Следващата позиция е за доставка или замяна на сертифицирани компоненти, агрегати и консумативи за самолета и прогнозната ѝ стойност е 1,7 млн. лв. без ДДС. Продължителността на поддръжката е за 2 години и не подлежи на подновяване.

По-рано този месец Авиоотряд 28 е обявил обществена поръчка и за наземното обслужване на въздухоплавателните средства за 1 година. Прогнозната стойност е за 110 000 лв. и за правителствените самолети еърбъс, фалкон и за вертолети МИ-8ПС и МИ-8Т.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.