Москов отвърна през "24 часа" на поканата на патриотите да е евродепутат

https://www.24chasa.bg/novini/article/7319372 www.24chasa.bg

Ръководството на ВМРО е предложило на съвет на малката коалиция днес бившият здравен министър Петър Москов, който през 2016 г. бе изключен от ДСБ и понастоящем е безпартиен, да бъде включен в евролистата.

"24 часа" го потърси за коментар. Москов коментира темата за първи и последен път само пред нашата медия. Ето какво каза:

От медиите разбрах за предложението на ВМРО да ме номинира за участие в листата на "Обединени патриоти" за изборите за Европейски парламент. Благодаря на ВМРО, защото това показва уважение към мен и към политическата линия и ценности, които отстоявам!

Разговори с мен по темата не са водени, никога и от никого.

Убеден съм, че смисленото политическо бъдеще на България минава през обединение на дясното, което навсякъде по света черпи своите основания от консерватизма, отстоява идентичността и поставя на първо място националния интерес. Такова обединение може да бъде полезно за хората и устойчиво във времето само, ако участниците в него имат обща идеология и ценности.

Категорично не считам, че в този формат на коалицията "Обединени патриоти" това условие е налице.

  • Парламентарните мравки тръгват от начина, по който избираме депутати

    Парламентарните мравки тръгват от начина, по който избираме депутати

    БСП изгуби 10% от депутатската си маса - от 80 народни представители в началото на този парламент вече са 72-ма, след като 6-има напускат червената група. И в този парламент доста депутати се разроиха вън от групите си, но това се случва във всяко Народно събрание след 1990 г. Или партийното ръководство изключва “предатели”
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си