Депутати от БСП връщат командировъчни за изложение за лов и риболов в Австрия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7320176 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова СНИМКА: Архив

Депутатите от БСП Иван Иванов и Йордан Младенов ще върнат на парламента командировъчните, изплатени им за пътуване до Австрия за изложение за лов и риболов. Това обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Абсолютно недопустимо е да се харчат пари на хората за посещение на изложение, казах им веднага да връщат парите и те ще го направя, каза Нинова. Тя обяви, че ако зависи от нея, никога не би разписала подобна командировка и не разбирала защо парламентарната шефка Цвета Караянчева го е направила.

Двамата соцдепутати са взели командировъчни, въпреки решението на БСП да бойкотира пленарните заседания заради Изборния кодекс. Иванов и Младенов са били в Австрия от 20 до 24 февруари за изложението за лов и риболов в Залцбург, където България има щанд.

Според данни на Би ти ви командировъчните на Иванов са 3000 лв., от които 1382 лева за самолетен билет, за хотел - 1308 лв., а джобните му са били 342 лв. Сметката на колегата му е сходна. Така общата сума на двамата става около 6000 лв.

Йордан Младенов е член на комисиите по земеделие и храните и по транспорт, информационни технологии и съобщенията. Иван Иванов пък е член на комисиите по вътрешна сигурност и обществен ред и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.