Цените на горивата леко се покачват

https://www.24chasa.bg/novini/article/7328422 www.24chasa.bg

Цените на горивата се повишиха леко за последната седмица, показва проверка на “24 часа” в специализирани сайтове за цените на моторните горива.

Средната цена на масовия бензин А95 на 25 февруари беше 2,04 лв. за литър, а седмица по-късно е 2,08 лв.

При дизела разликата с началото на предходната седмица също е 4 ст. Вчера средната му цена беше 2,28 лв. за литър, а седмица по-рано - 2,24 лв. Най-вероятното обяснение е повишената консумация, свързана с по-високо потребление през събралите се няколко почивни дни. Почти без никаква разлика се търгува газта. Цената на пропан-бутана от 26 февруари досега се задържа на 98 ст., а разликата с преди това е 1 ст.

Ако сравним цените на горивата с месец по-рано, разликата е доста по-голяма. Бензин А95 на 4 февруари се е търгувал за 1,97 лв. за литър. Поскъпването при дизела е с 11 ст. за месец, като в началото на февруари литър дизел се търгуваше за 2,17 лв. Газта вчера беше по-скъпа с 6 ст., сравнено с месец по-рано.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.