Активистка на протеста пише жалба, че опонентка не води болното си дете на училище

https://www.24chasa.bg/novini/article/7328545 www.24chasa.bg
Вера Иванова

Напрежението между лагерите на майките на деца с увреждания отново ескалира. Водачката на “Системата ни убива” Вера Иванова е пуснала жалба до всички институции срещу една от бунтарките в палатковите лагери - Ина Маринова, че не води болното си дете на училище.

Момичето е на 17 г. с множество увреждания, сред които тотална слепота, детска церебрална парализа, епилепсия с тежки припадъци и пр. Ина е записала детето си на училище, но заради болестите и най-вече заради гърчовете детето все по-рядко ходи в клас. Майката носи чинно бележки, защото според закона за децата с тежки увреждания няма лимит на отсъствията. “Да, спрях детето си от училище, водех я от дъжд на вятър, но винаги представям бележка, та кой лъже, че детето му се гърчи зловещо? Ако има такъв, то той е чудовище”, пише на страницата си във фейсбук Ина.

Сега я проверяват от министерството на образованието и от Столичната община, защото тя е платен асистент на дъщеричката си.

“17 г. институции ме размотават, все някаква бележка влача, все нещо се иска някъде, бумащина, бумащина. Доживях майки като мен, със същите деца, борили се заедно с мен за правата на хората с увреждания, да пуснат сигнал срещу мен”, пише Ина. Тя е направила петиция срещу Вера Иванова, за да не представлява повече хората с увреждания.