Съдът остави в ареста бащата на провесеното момиче във Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/7329742 www.24chasa.bg
Снимки: Авторът

Районният съд във Варна реши да остави в ареста Христо Христов, който беше задържан на 1 март за побой над непълнолетната си дъщеря. В съдебната зала стана ясно, че през последните шест месеца той е бил двукратно осъждан на пробация за идентични престъпления.

По време на заседанието съдът припомни, че при задържането Христо Христов е направил опит да избяга и да се укрие. Налице са и данни за друго престъпно деяние с причинена средна телесна повреда, но все още няма повдигнато обвинение, заявиха магистратите. Христов заяви в съдебната зала, че иска по-лека мярка за неотклонение, защото има хотел, който е основен източник на препитание за семейството и децата му. Той добави и, че 14-годишната му дъщеря Девора, за побоя над която бе задържан, в момента е сама и се страхува.

Адвокатът на Христов Васил Василев обясни също, че клиентът му е бил провокиран да прояви агресия спрямо детето си, заради инсценирана кражба на пари. В учебник на детето са намерени 1200 лева и други пари до 2000 лева. Според адвоката, бащата се е ядосал, защото момичето е откраднала сумата, за да я изпрати на майка си и на свои приятелки в Сливен, където тя живее.