Бивши зам.-шефове на приватизацията забравиха всичко по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

https://www.24chasa.bg/novini/article/7331904 www.24chasa.bg
Трайчо Трайкоя, Симеон Дянков и Емил Караниколов СНИМКА: Йордан Симеонов/Архив

Бившите зам.-шефове на Агенцията за приватизация Митко Симеонов и Стефка Граматикова не си спомниха почти нищо за продажбата на 33% държавен дял в EVN през 2011 г. Двамата бяха разпитани по делото срещу бившите министри на финансите и енергетиката Симеон Дянков, Трайчо Трайков, издателя Иво Прокопиев и трима мениджъри от "Булброкърс" - дружеството, което е било инвестиционен посредник в сделката.

На повечето въпроси те отговаряха с "не си спомням". Прокурорите дори изброиха 20 въпроса, на които получили отговор "не помня". Това наложи да им бъдат прочетени показанията, дадени през 2015 г.

От тях стана ясно, че Граматикова е чула телефонен разговор между тогавашния шеф на Агенцията за приватизация Емил Караниколов и министър, за който тя предполага, че може да е Симеон Дянков или Трайчо Трайков. В него Караниколов казвал "Да, господин министър, ще бъде направено". Тя останала с впечатление за оказван натиск.

Пред съда Стефка Граматикова обясни, че не може да е сигурна с кого е разговорът, тъй като чувала само гласа на Караниколов, но не и на човека, с когото той разговаря. От разпита на Митко Симеонов пък стана ясно, че двама членове на надзорния съвет през 2011 г. са били против продажбата на държавния дял в EVN.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.