Студенти на обучение в център на “Енерго-Про”

https://www.24chasa.bg/novini/article/7332919 www.24chasa.bg
Студенти от русенския Технически университет посетиха Центъра за управление на мрежата на “Електроразпределение север”.

Студенти от русенския Технически университет от специалност “Електроенергетика и електрообзавеждане” посетиха Центъра за управление на мрежата на “Електроразпределение север” - дъщерно дружество на “Енерго-Про”. Целта е да се запознаят в реални условия с управлението на електроразпределителната мрежа.

Регионалният старши диспечер Огнян Кочев представи основните моменти в диспечерската работа, обясни схемите на района и демонстрира използването на техническата апаратура.

Студентите проследиха работата с автоматизираната система за диспечерско управление в диспечерската зала и получиха отговори на много свои въпроси.

Диспечерските центрове на “ЕРП север” разполагат с модерно техническо оборудване, което позволява прецизно дистанционно управление на обектите от електроразпределителната мрежа. В тях се осъществява денонощен мониторинг и контрол на мрежата и се подпомагат дейностите на аварийните екипи.

“ЕРП север” и Техническият университет в Русе планират посещения на студенти и в други обекти от електроразпределителната мрежа в района.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с