Мъж разказа как е убил бременната си съпруга и двете си дъщерички

https://www.24chasa.bg/novini/article/7337101 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pool / DP

33-годишният Том Уотс призна, че е удушил семейството си през ноември. През февруари разказа на следователите как точно е извършил убийствата, гласи нов доклад, цитиран от buzzfeednews. 

Мъжът е от Колорадо, признал си, че е убил бременната си съпруга и двете им млади момичета. Последното нещо, което една от дъщерите му е казала, преди да я удуши, е било „Татко, недей!“. В момента Крис Уотс изтърпява доживотна присъда в затвора. 

Той удушил 34-годишната си бременна съпруга Шанън Уотс и техните дъщери, 4-годишната Бела и 3-годишната Селесте.

На 18 февруари следователите разпитвали Уотс в продължение на около пет часа в поправително заведение в Уисконсин, рисувайки по-задълбочена, смразяваща картина за това какво е довело до жестоките убийствата.

Сякаш нещо ме "сряза" от гняв, сякаш е изгубих ума си "не знаех какво се случва", припомня си осъденият. 

Миналото лято бащата започнал връзка с жена от работа. На сутринта, на 18 август, Уотс разбрал, че е преминал точката на пречупване и е трябвало да каже на жена си.

"Шанан започна да плаче и каза, че е имала чувството, че има друга", разказва той. Докато говорели, той й е казал, че не я обича, а тя го заплашила, че ще вземе децата. "Никога повече няма да видиш децата ... никога повече няма да ги видиш", крещяла съпругата му в отговор. Тогава той увил ръцете си около врата й и започнал да я души. 

"Всеки път, когато мисля за това, се питам дали осъзнавах какво правя тогава. Не исках да правя това, но го направих ... дори искам да кажа, че се чувствах така, сякаш трябваше, просто се чувствах сякаш имаше нещо в ума ми, което беше инжектирано, че трябва да го направя, разказва Уотс. 

"Жена ми не се съпротивляваше", добави той. 

"След като Шанан умря, Бела влезе в стаята с одеялото си и попита какво не е наред с майка й. "Мама не се чувства добре", й отвърнал той. След това увил жена си в чаршафа и я понесъл по стълбите към колата си. Гледайки го, 4-годишното момиченце започнало да плаче и отново попитало какво не е наред с майка й. "Тя беше умна момиче, което знаеше какво става, разказва той. 

Уотс натоварил тялото на мъртвата си жена на пикапа и прибрал двете си дъщери на задната седалка. И двете носели одеала. 

Когато пристигнал на петролната площадка, Уотс измъкнал тялото на Шанан от камиона и я поставил на земята, където по-късно искал да я погребе.

"Какво й правиш на мама?, попитали дъщеричките му. На следователите той отвръща, че не си спомня какво е казал на децата си. 

Бащата първо удушил Селест, обвивайки главата й със синьото й одеяло и покривайки устата и носа с ръце през тъканта. Бела седяла до нея на задната седалка през цялото време, но не казала нищо. След като Селест спряла да диша, той изхвърлил тялото й в петролен резервоар, заключил люка и се върна при пикапа си.

"Същото ли ще се случи и с мен?", попитала го Бела. Признал на следователите, че е взел същото синьо одеяло, сложил го около главата на Бела и е направил същото.

„Татко, недей!“ бяха последните й думи, които каза преди да умре, думите, които  все още чувам, когато затварям очите си", каза Уотс пред следователите. След това я занесъл в отделен резервоар за петрол, превивал тялото й, за да се побере вътре и го заключил. Накрая Уотс каза, че е погребал тялото на жена си. 

Преди да признае за убийствата миналата есен, Уотс се е държал сякаш съпругата му е взела децата и го е изоставила. Казал на полицията, че когато се е прибрал от работа един ден, семейството му било "изчезнало".

- Шанан, Бела, Селесте, ако си там, върнете се. Ако някой ги е виждал, моля ви да ми ги върнете. Трябва да видя всички, трябва да ви видя всички отново - казал той пред ABC в интервю, ден преди да бъде арестуван. 

По време на интервюто с разследващите през февруари, Уотс казал, че все още държи снимки на съпругата си и малките си момичета в килията си и че той "говори с тях всяка сутрин и вечер", четейки им книги.

Сега съм само аз, казал той на следователите. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда