Станишев: Победата на евровота ще е условие за предсрочни избори (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7337795 www.24chasa.bg
Сергей Станишев в Пловдив СНИМКИ: Анелия Перчева

Ако победим на евровота, ще имаме всички условия за предсрочни парламентарни избори и да спечелим местните. Това заяви преди минути пред пловдивските социалисти лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Заедно с евродепутатите от БСП Георги Пирински, Петър Курумбашев и Момчил Неков той е гост на пловдивските социалисти

"За евровота БСП трябва да започне максимално бързо реална кампания, защото нашите опоненти не спят. Много важно е бързо да приемем номинациите и да се фокусираме върху кампанията, която ще е много кратка. Да не подценяваме тези избори, тъй като те ще рефлектират както върху съдбата на БСП, така и на България", посочи Сергей Станишев.

По думите му, важно е европейските социалисти да спечелят повече места, тъй като дори и БСП да победи на национално ниво, ако няма подкрепа в Европа, управлението й ще бъде смачкано.

Домакин на форума е областният председател на БСП Георги Гергов. 

"По моите наблюдения и посещения сякаш европейските избори не ни засягат за пореден път. Ние трябва да знаем какво правим сега и след това", каза Гергов.

В момента пред пловдивските социалисти отчет дават 4-мата евродепутати, след което ще започне закрито за медиите работно съвещание.

Пред журналисти Сергей Станишев коментира напускането на БСП на парламента.

"За това е взето решение на Националния съвет. Има 2 форми на излизане от парламента - при революционна ситуация, както беше през 2013-а, и след скандален акт, в случая изборния закон", каза лидерът на ПЕС. На въпрос дали у нас сега има революционна ситуация, Станишев отговори, че тя не се създава само от една партия, а зависи от общественото състояние.

  

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Има ноу-хау за ало измамниците, приложете го

    Телефонните измамници са бич за хората не само в България, но тук жертвите им са предимно възрастни хора и заради това да се спрат подобни престъпления е задача с висока обществена значимост. Областната дирекция на МВР във Велико Търново се похвали, че успява да разкрие 7 от 10 телефонни измами. Високо постижение,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо