Станишев: Победата на евровота ще е условие за предсрочни избори (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7337795 www.24chasa.bg
Сергей Станишев в Пловдив СНИМКИ: Анелия Перчева

Ако победим на евровота, ще имаме всички условия за предсрочни парламентарни избори и да спечелим местните. Това заяви преди минути пред пловдивските социалисти лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Заедно с евродепутатите от БСП Георги Пирински, Петър Курумбашев и Момчил Неков той е гост на пловдивските социалисти

"За евровота БСП трябва да започне максимално бързо реална кампания, защото нашите опоненти не спят. Много важно е бързо да приемем номинациите и да се фокусираме върху кампанията, която ще е много кратка. Да не подценяваме тези избори, тъй като те ще рефлектират както върху съдбата на БСП, така и на България", посочи Сергей Станишев.

По думите му, важно е европейските социалисти да спечелят повече места, тъй като дори и БСП да победи на национално ниво, ако няма подкрепа в Европа, управлението й ще бъде смачкано.

Домакин на форума е областният председател на БСП Георги Гергов. 

"По моите наблюдения и посещения сякаш европейските избори не ни засягат за пореден път. Ние трябва да знаем какво правим сега и след това", каза Гергов.

В момента пред пловдивските социалисти отчет дават 4-мата евродепутати, след което ще започне закрито за медиите работно съвещание.

Пред журналисти Сергей Станишев коментира напускането на БСП на парламента.

"За това е взето решение на Националния съвет. Има 2 форми на излизане от парламента - при революционна ситуация, както беше през 2013-а, и след скандален акт, в случая изборния закон", каза лидерът на ПЕС. На въпрос дали у нас сега има революционна ситуация, Станишев отговори, че тя не се създава само от една партия, а зависи от общественото състояние.

  

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Врагът не спи, бдете!

    Врагът не спи, бдете!

    Информацията, че са засечени двама руски дипломати, които извършват действия, за да заселят у нас т. нар. нелегали с цел да повлияят на изборните резултати, е повече от притеснителна и е показателна до какви беди може да доведе ширещата се корупция в страната.  Защото тези разведчици за около 10 000 нови български лева може да се сдобият с есграон
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя