Станишев: Победата на евровота ще е условие за предсрочни избори (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7337795 www.24chasa.bg
Сергей Станишев в Пловдив СНИМКИ: Анелия Перчева

Ако победим на евровота, ще имаме всички условия за предсрочни парламентарни избори и да спечелим местните. Това заяви преди минути пред пловдивските социалисти лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Заедно с евродепутатите от БСП Георги Пирински, Петър Курумбашев и Момчил Неков той е гост на пловдивските социалисти

"За евровота БСП трябва да започне максимално бързо реална кампания, защото нашите опоненти не спят. Много важно е бързо да приемем номинациите и да се фокусираме върху кампанията, която ще е много кратка. Да не подценяваме тези избори, тъй като те ще рефлектират както върху съдбата на БСП, така и на България", посочи Сергей Станишев.

По думите му, важно е европейските социалисти да спечелят повече места, тъй като дори и БСП да победи на национално ниво, ако няма подкрепа в Европа, управлението й ще бъде смачкано.

Домакин на форума е областният председател на БСП Георги Гергов. 

"По моите наблюдения и посещения сякаш европейските избори не ни засягат за пореден път. Ние трябва да знаем какво правим сега и след това", каза Гергов.

В момента пред пловдивските социалисти отчет дават 4-мата евродепутати, след което ще започне закрито за медиите работно съвещание.

Пред журналисти Сергей Станишев коментира напускането на БСП на парламента.

"За това е взето решение на Националния съвет. Има 2 форми на излизане от парламента - при революционна ситуация, както беше през 2013-а, и след скандален акт, в случая изборния закон", каза лидерът на ПЕС. На въпрос дали у нас сега има революционна ситуация, Станишев отговори, че тя не се създава само от една партия, а зависи от общественото състояние.

  

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.