КЗК: Трябват още данъчни складове

https://www.24chasa.bg/novini/article/7341308 www.24chasa.bg

Увеличаване на данъчните складове за горива чрез изграждането на държавни - това е една от мерките, които предлага КЗК в секторен анализ за повишаване на конкуренцията.

Регулаторът посочва, че може да се създаде електронна платформа, чрез която вносителите на горива да имат информация за свободни вместимости в складовете.

Комисията препоръчва още да се направи оценка дали текстове от закона за горивата пречат за навлизането на нови играчи на пазара.

Становището на КЗК за касовите бележки, на които да пише доставна цена и цена на дребно, както и акциз и ДДС, е, че това може да засегне конкуренцията и да създаде условия за координиране на цените между търговци.

Комисията има и нестандартно предложение - да се даде еднократна амнистия на търговци от сивия сектор да изпълнят изискванията и да излязат на светло, без да има санкции за нарушенията им.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи