Университет по архитектура, строителство и геодезия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7342074 www.24chasa.bg

Университетът по архитектура, строителство и геодезия е най-старото висше инженерно училище в България, основано през 1942 г. като Висше техническо училище.

За времето на своето съществуване, УАСГ е подготвил повече от 6300 архитекти и 27000 инженери.

Всички инженерни специалности са акредитирани от FEANI - Федерацията на европейските инженери. Обучението по архитектура е признато и акредитирано от RIBA - Кралския институт на британските архитекти и от Министерството на културата на Франция.

Модерният университетски кампус е ситуиран в самия център на София и граничи с един от най-красивите градски паркове – Борисовата градина.

Университетът разполага със завидна материална база: 12 сгради, 90 учебни зали, 36 лаборатории, 3 физкултурни салона и Аула максима с капацитет от 800 седящи места.

Студентските общежития на Университета осигуряват подслон на 2675 студента. Студенти и преподаватели се наслаждават целогодишно на спокойствието и чистия въздух в почивната база на Университета в рилския курорт Семково.

УАСГ обучава студенти в следните магистърски и бакалавърски програми.

5-годишни магистърски програми:

- Архитектура;

- Водоснабдяване и канализация;

- Геодезия;

- Ландшафтна архитектура и ландшафтно планиране;

- Строителство на сгради и съоръжения;

- Транспортно строителство;

- Хидростроителство.

4-годишни бакалавърски програми:

- Инженерна екология;

- Устройство и управление на земи и имоти;

- Управление в строителството;

- Урбанизъм.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бизнесмен и приятелката му оковани с железа и изхвърлени живи в река Камчия заради дълг към Краля на скрапа Невърнат дълг от едва 30 хиляди лева става причина за отвличане и последвало жестоко убийство в стила на италианската мафия на бизнесмена Венцислав Евтимов и неговата секретарка и интимна приятелка Димитринка Пекова.

Убитите нямат роднинска връзка Откритите дрехи в бидоните са евтини, произведени са преди 4-5 години Шивашки цехове и пазари са на мушката на криминалисти, разследващи двата разчленени трупа край Негован, научи "България Днес". Вече седмица от полицията не могат да разкрият самоличността на телата, намерени натъпкани в бидони край водоема на

Тирове със стоки минавали границата само на хартия заради схеми с ДДС Дело за митнически далавери през ГКПП "Кардам" от 2009 г. изискано от спецобвинението Далавери с фиктивен износ на зърно и брашно през ГКПП "Кардам" отпреди 10 години се нищят по делото срещу Миню Стайков! Към разследването срещу алкохолния бос за данъчни престъпления е изискан