ГЕРБ защити Турция часове, преди ЕП да гласува прекратяване на преговорите с нея

https://www.24chasa.bg/novini/article/7343331 www.24chasa.bg
АСИМ АДЕМОВ

От "Социалисти и демократи" искат да отрежат Анкара от пътя й към ЕС

Часове, преди Европейският парламент да гласува утре прекратяването на преговорите за присъединяване на Турция съм ЕС, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов изказа общата за групата на ГЕРБ позиция - "против".

"Не трябва да забравяме важността на добросъседските отношения между ЕС и Турция. За ЕС е важно да има сътрудничество с Турция по въпросите на външната политика, сигурността и икономиката, и сътрудничеството в борбата с туроризма. Да не забравяме, че днес Турция е дом за най-голямото бежанско население в света - там има повече от 3,5 милиона регистрирани бежанци от Сирия, Афганистан и Ирак", напомни в изказването си в пленарната зала Адемов. След акто напомни, че за всички е ясно, че приемането на Турция в ЕС на този етап е нереалистично, той изтъкна още аргументи защо е опасно да се прекратят стартиралите през 2005 г. преговори между ЕС и Анкара.

"Дали прекратяването на преговорите е в интерес на добросъседските отношения и това ще направи ли границата между Турция и ЕС по-сигурна? Каква алтернатива даваме на голямата част от турското общество, която е проевропейски настроена? Като прекъснем мостовете с Турция, накъде я тласкаме? Дали с прекратяването на преговорния процес, съзнателно или не, ние няма да тласнем Турция към ислямизация и радикализация?", заяви Асим Адемов.

Резолюцията е предложена от холандката Кати Пири, представител на Партията на труда, която в Европарламента е част от групата на "Социалистите и демократите".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,

Двуметров минимодел на къщата на Йордан Йовков ще бъде построен в Добрич. Това е само един от емблематичните домове, който ще се появи в уникалния парк на миниатюрите "Малката Добруджа". Подобни места има в европейските столици Брюксел (Белгия) и Копенхаген (Дания), а до няколко месеца трябва да се появи и в сърцето на житницата на България.