Полицейски шефове от ЕС обсъдиха мобилните комуникации от пето поколение

https://www.24chasa.bg/novini/article/7348916 www.24chasa.bg
Снимка: МВР

Главният секретар на МВР участва в среща на полицейските ръководители в държавите от ЕС и асоциираните шенгенски държави, която се провежда във Виена, съобщиха от МВР.

Основната цел е обмен на мнения по актуални въпроси, свързани с полицейската дейност с цел подпомагане на взимането на общи политически решения на ниво ЕС и в рамките на отделните държави. Срещите от този вид се провеждат два пъти годишно, обикновено в Австрия и Нидерландия.

В рамките на настоящата среща бяха обсъдени редица теми, свързани с използването на съвременните технологии и отражението им върху ежедневната полицейска работа - въвеждането на мобилни комуникации от пето поколение, необходимостта от все по-широко и унифицирано използване на различни мобилни приложения, използването на дронове, действията на полицията при липса на комуникации, използването на дигиталните данни в полицейските системи по оптимален начин. Акцент бе поставен и на новата стратегия на Европол 2020+.

Държавите оцениха високо заложените в нея приоритети за по-гъвкаво оперативно съдействие от страна на агенцията и създаването на нови технологични решения, които да бъдат използвани в целия Европейски съюз. Обсъдено бе и сътрудничеството по противодействие на наркотрафика и ролята на Европол в координацията на оперативните действия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.