New Bloom Winery – новият разцвет на родното винарство започна в Западна Тракия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7352530 www.24chasa.bg

Избата представя модерното лице на българското вино

Откакто списание Wine Enthusiast определи Тракийската низина като втората най-добра винена дестинация в света, погледите са насочени към този регион и всичко, което правят винопроизводителите там. Днес отиваме на гости в изба, която с модерните си вина затвърждава положителния имидж на добрия тероар на България. Това е New Bloom Winery.

Името буквално означава „нов разцвет“ (bloom – от англ. цвят, цъфтеж, цъфтене, разцвет, свежест) и отговаря точно на това, което се случва през последните години в град Съединение – истинско разцъфване на винопроизводството, по модерен начин.

Избата притежава 6000 дка собствени лозови масиви, което е голямо предимство за проследяване и гарантиране на качеството на продукцията. Масивите на New Bloom Winery са разположени в най-слънчевата част на Тракия - землищата на селата Найден Герово, Правище и Драгомир. Отглежданите собствени сортове грозде са както популярните Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове като немските Дорнфелдер, Регент и като Глера - сортът, от който в Италия се прави Просеко.

За гарантиране на високото качество на вината времето на гроздобера се избира внимателно, гроздето се бере на ръка, сортира се ръчно, транспортира се в малки касетки и се подлага на минимална обработка, за да се запази в най-голяма степен силният характер на сорта. New Bloom Winery е място, където виненото любопитство среща най-модерните технологии, а класическите методи на отглеждане са съчетани с най-съвременните тенденции и подходи.

Вината на избата се разпределят в три серии – Verano Azur, Pixels и Face to Face (F2F).

Verano Azur e първата марка, лансирана от избата. Ще го разпознаете по смелия дизайн на етикетите и цветната и жизнерадостна визия. Етикетите са дело на Йордан Желев, а вината се затварят с удобна винтова капачка.

PIXELS е изцяло едносортова серия на New Bloom Winery, в която основен акцент са иновациите.

Серията Face to Face (F2F) е най-високият клас вина на производителя, който се предлага в специализирани магазини и ресторанти. Именно под бранда Face to Face излезе и първата реколта на червения сорт Дорнфелдер. Днес това е запазен знак във визитната картичка на производителя. Марката включва още Совиньон блан, Шардоне, розе и купаж от Каберне Совиньон, Сира и Регент.

През последните години няма международен конкурс, на който избата да е участвала и да не се е прибрала с медали. Миналата година техният Совиньон блан Face to Face се нареди сред най-добрите в света на конкурса Los Angeles International Wine Competition с най-високата възможна награда – Best of Class. PIXELS Глера намери място в селекцията на в. Washington Post за най-разхлаждащи напитки на лятото.

2019 също се очертава успешна за New Bloom Winery. Техните розета Face to Face и PIXELS получиха златни медали на Vinalies Internationales, a PIXELS Совиньон блан е със сребро.

Джорджо Армани е казал, че „Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени". Това с пълна сила важи за вината New Bloom Winery.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи