Югозападният университет „Неофит Рилски“ в Благоевград привлича студенти с две нови бакалавърски програми

https://www.24chasa.bg/novini/article/7353774 www.24chasa.bg

През новата учебна година университетът ще обучава студенти по 75 бакалавърски и магистърски програми след придобито средно образование. За първи път ще се осъществи прием по две нови специалности – "Управление на образованието" и "Педагогика на обучението по български и чужд език (английски език), и прием в дистанционна форма на обучение в професионалното направление „Теория и управление на образованието“.

За поредна година Югозападният университет стартира кандидатстудентската си кампания с електронни изпити. Те се провеждат всеки работен петък до 17 юни и всеки ден от 17 юни до 5 юли 2019 г. Таксите за явяване на електронни изпити се заплащат в деня на изпита до 1 час преди неговото начало.

И тази година кандидат-студентите имат възможност да се явят на две предварителни и една редовна изпитна сесия.

Изпитите от първата предварителна сесия ще се проведат на 23, 24 и 31 март. Втората предварителна сесия за кандидат-студентите ще се проведе през месец април, като срокът за подаване на заявления е от 8 до 18 април 2019 г.

Изпитите по български език, история на България, география на България, биология, английски език и математика ще се проведат на 20 април (събота). На същата дата ще се състоят и практическите изпити по вид спорт, рисуване и музика. На 21 април (неделя) ще се проведе практическият комплексен изпит по физическа подготовка.

Последната изпитна сесия за желаещите да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведе през месец юни. Кандидат-студентите могат да подадат своите документи за редовната изпитна сесия от 27 май до 5 юни 2019 г. Изпитите ще се проведат на 7, 8 и 9 юни.

Необходимите документи за явяване на изпит са: заявление по образец и квитанция за платена такса за всеки конкурсен изпит в размер на 30.00 лева. Документите се подават в зала 1102А на Учебен корпус №1, онлайн на адрес http://ksk.swu.bg (с изключение на електронните изпити и подаване на документи за кандидатстване) или в кандидатстудентските бюра в страната.

Първият етап на класирането ще бъде обявен на 12 юли 2019 г., а вторият на 18 юли 2019 г.

Подробна информация и пълния график за кандидатстудентските изпити можете да откриете на официалния сайт на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – www.swu.bg.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на "Царско село" Стойне Манолов оправдава пътуването със служебни ангажименти Полуфиналът в Шампионската лига между "Ливърпул" и "Барселона" свали забраната на подсъдимия за убийство футболист Борислав Балджийски да напуска страната! В края на април Върховният касационен съд отменя за месец забраната на играча да пътува в чужбина,

Големият Ути Бъчваров се пусна по лятному на пазар в центъра на София, видя "България Днес". Любимият тв водещ и кулинар се движеше с бърза крачка, съчетавайки спорт и изпълнение на ангажиментите си. За да не губи време с непредвидени контузии, Ути бе стегнал коляното си с наколенка, а спортното му облекло и маратонки му помагаха да хвърчи по

Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон ще стане баща за четвърти път, гърмят медиите на Апенините. Според най-горещия слух на Ботуша половинката на стража Илария д'Амико отново е бременна. Спортната журналистка и водеща от "Скай Италия" бе изловена от папараци по време на разходка в Милано. Тя бе облечена с модна рокля с висока талия.