Югозападният университет „Неофит Рилски“ в Благоевград привлича студенти с две нови бакалавърски програми

https://www.24chasa.bg/novini/article/7353774 www.24chasa.bg

През новата учебна година университетът ще обучава студенти по 75 бакалавърски и магистърски програми след придобито средно образование. За първи път ще се осъществи прием по две нови специалности – "Управление на образованието" и "Педагогика на обучението по български и чужд език (английски език), и прием в дистанционна форма на обучение в професионалното направление „Теория и управление на образованието“.

За поредна година Югозападният университет стартира кандидатстудентската си кампания с електронни изпити. Те се провеждат всеки работен петък до 17 юни и всеки ден от 17 юни до 5 юли 2019 г. Таксите за явяване на електронни изпити се заплащат в деня на изпита до 1 час преди неговото начало.

И тази година кандидат-студентите имат възможност да се явят на две предварителни и една редовна изпитна сесия.

Изпитите от първата предварителна сесия ще се проведат на 23, 24 и 31 март. Втората предварителна сесия за кандидат-студентите ще се проведе през месец април, като срокът за подаване на заявления е от 8 до 18 април 2019 г.

Изпитите по български език, история на България, география на България, биология, английски език и математика ще се проведат на 20 април (събота). На същата дата ще се състоят и практическите изпити по вид спорт, рисуване и музика. На 21 април (неделя) ще се проведе практическият комплексен изпит по физическа подготовка.

Последната изпитна сесия за желаещите да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведе през месец юни. Кандидат-студентите могат да подадат своите документи за редовната изпитна сесия от 27 май до 5 юни 2019 г. Изпитите ще се проведат на 7, 8 и 9 юни.

Необходимите документи за явяване на изпит са: заявление по образец и квитанция за платена такса за всеки конкурсен изпит в размер на 30.00 лева. Документите се подават в зала 1102А на Учебен корпус №1, онлайн на адрес http://ksk.swu.bg (с изключение на електронните изпити и подаване на документи за кандидатстване) или в кандидатстудентските бюра в страната.

Първият етап на класирането ще бъде обявен на 12 юли 2019 г., а вторият на 18 юли 2019 г.

Подробна информация и пълния график за кандидатстудентските изпити можете да откриете на официалния сайт на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – www.swu.bg.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бизнесмен и приятелката му оковани с железа и изхвърлени живи в река Камчия заради дълг към Краля на скрапа Невърнат дълг от едва 30 хиляди лева става причина за отвличане и последвало жестоко убийство в стила на италианската мафия на бизнесмена Венцислав Евтимов и неговата секретарка и интимна приятелка Димитринка Пекова.

Убитите нямат роднинска връзка Откритите дрехи в бидоните са евтини, произведени са преди 4-5 години Шивашки цехове и пазари са на мушката на криминалисти, разследващи двата разчленени трупа край Негован, научи "България Днес". Вече седмица от полицията не могат да разкрият самоличността на телата, намерени натъпкани в бидони край водоема на

Тирове със стоки минавали границата само на хартия заради схеми с ДДС Дело за митнически далавери през ГКПП "Кардам" от 2009 г. изискано от спецобвинението Далавери с фиктивен износ на зърно и брашно през ГКПП "Кардам" отпреди 10 години се нищят по делото срещу Миню Стайков! Към разследването срещу алкохолния бос за данъчни престъпления е изискан