Дни на отворените врати на University of Sheffield и НБУ – 28-ми и 30-ти март

https://www.24chasa.bg/novini/article/7357894 www.24chasa.bg

След Брекзит – засилен интерес към британски програми извън острова

Поставената под въпрос възможност за младите хора да се възползват и занапред от студентските заеми в Обединеното кралство е едно от най-обсъжданите следствия от Брекзит за държавите членки на ЕС . Въпреки че за академичната 2019-2020-та тази възможност все още съществува, несигурността за бъдещето оказа своето влияние и бройките на кандидатурите за Британски университети беляза спад.

Един от най-елитните британски университети – Шефилдският университет присъства обаче в региона, включително и в България, чрез международния си факултет Сити Колидж и предлага съвместни бакалавърски и магистърски програми с Нов Български Университет. Двата университета предоставят на своите студенти изключително атрактивни възможности за стипендии, които заедно със студентските заеми, превръщат придобиването на Британска диплома на достъпна цена от мечта във възможна реалност.

На 28-ми и 30-ти март от 10:00 до 16:00 часа в централното фоайе на Нов Български Университет можете да се срещнете с представители на университета, да зададете вашите въпроси и да бъдете консултирани по отношение на избор на специалност, финансиране на обучението си, получаване на стипендия.

Тук можете да се запишете за събитието: Регистрация Дни на отворените врати

А тук да получите повече информация за програмите: Бакалавърски и магистърски програми на University of Sheffield в София

University of Sheffield e един от най-старите и най-престижни университети както във Великобритания, така и в света. Той е в Топ 10 на университетите във Великобритания, в Топ 22 на eвропейските университети и на 79-то място в света според QS University Ranking от 2019 г.

Все повече кандидат-студенти и техните родители се възползват от възможността за придобиване на престижна британска диплома на разумна цена близо до дома. С покачването на таксите на университетите във Великобритания и с намаляването на работните места опциятаq предлагана от Шефилдския университет и НБУ става все по-предпочитана.

Бакалавърските програми, които университетът предлага в София са по бизнес администрация с направления – маркетинг, мениджмънт, финанси и счетоводство и хотелски мениджмънт. Обучението е редовно, 4-годишен курс, като 4-тата година се провежда в Солун, Гърция. Предлагат се възможности за стажове по време на следването и през летните ваканции. Университетът разполага с офис кариерно развитие, както в София, така и в Солун. Веднъж годишно в Солун се организират Дни на кариерата, по време на които се дава възможност на студенти и потенциални работодатели от целия регион да се срещнат и да си бъдат взаимно полезни.

Освен програмите по бизнес администрация в София, в Солун, където е основният кампус на международния факултет на University of Sheffield, се предлагат и бакалавърски и магистърски програми по компютърни науки, психология и лингвистика.

За да станете студент в бакалавърските програми на University of Sheffield и НБУ в София е необходимо да владеете добре английски език и да притежавате или да сте готов да се явите на един от 3-те сертификата за ниво – IELTS, CAE or TOEFL.

Магистърските програми, които се предлагат в София са по банки и финанси, бизнес мениджмънт технологии и иновации, маркетинг, реклама и връзки с обществеността и дигитален маркетинг и социални медии. Магистърските програми са задочни, с продължителност 2 години и са предназначени както за току що завършили бакалавърски програми у нас и в чужбина, така и за работещи вече хора. Лекциите са веднъж в месеца в петък – късен следобед и вечер, събота и неделя. Преподавателите в програмите са изцяло чужденци, с богат академичен и бизнес опит.

За кандидатите за магистърските програми изискванията за английски език са същите, изисква се завършена бакалавърска степен и две препоръки.

Преподаването в университета е изцяло на английски език. След успешно приключване на обучението се получават две дипломи – една от University of Sheffield и една от НБУ.

Освен бакалавърските и магистърски програми, международният факултет на University of Sheffield предлага в София, както и в още 8 града в региона – Солун, София, Белград, Букурещ, Киев, Ереван, Тбилиси и Баку. Престижната екзекютив МБА програма. Тя е предназначена за работещи мениджъри с минимум 3 години управленски опит. Програмата е задочна с продължителност 2 години и включва модули в София, както и една седмица в Солун и една в Шефилд, Великобритания. Предлагат се 6 различни специализации – по General Management, Marketing, Finance, Logistics, Health Care Management and Human Resource Management.

Завършилите студенти имат възможност да пътуват до Шефилд, Великобритания за да получат дипломата си директно на церемония там.

Съобразявайки се с икономическата обстановка в България, двата университета предлагат атрактивни стипендии за целия курс на обучение за курс бакалавър и за курс магистър. За да кандидатстват за стипендия кандидатите трябва да отговарят на изискванията за прием на университета и да се явят на събеседване със зам. ректора на международния факултет на University of Sheffield.

Моля направете запитване за записване тук:

http://citycollege.sheffield.eu/rf/Bulgaria-Bachelors-Masters/

или на електронен адрес: bulgaria1@city.academic.gr .

Можете да се обадите и на телефон:

02/961 62 63 или 0888/43 57 50

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на "Царско село" Стойне Манолов оправдава пътуването със служебни ангажименти Полуфиналът в Шампионската лига между "Ливърпул" и "Барселона" свали забраната на подсъдимия за убийство футболист Борислав Балджийски да напуска страната! В края на април Върховният касационен съд отменя за месец забраната на играча да пътува в чужбина,

Големият Ути Бъчваров се пусна по лятному на пазар в центъра на София, видя "България Днес". Любимият тв водещ и кулинар се движеше с бърза крачка, съчетавайки спорт и изпълнение на ангажиментите си. За да не губи време с непредвидени контузии, Ути бе стегнал коляното си с наколенка, а спортното му облекло и маратонки му помагаха да хвърчи по

Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон ще стане баща за четвърти път, гърмят медиите на Апенините. Според най-горещия слух на Ботуша половинката на стража Илария д'Амико отново е бременна. Спортната журналистка и водеща от "Скай Италия" бе изловена от папараци по време на разходка в Милано. Тя бе облечена с модна рокля с висока талия.