Александър Ненков: Спекулират с промените в закона

https://www.24chasa.bg/novini/article/7359552 www.24chasa.bg
Александър Ненков СНИМКА: Архив

"Поправката "Артекс" е едно много сериозно внушение. Смея да твърдя, че поправката, която сме внесли, е плод на труд заедно с колегите от регионалната комисия и ресорното министерство. Той касае обекти от първа и втора категория, на които сме дали толеранс и то по чисто обективни причини. В практиката се показа, че поради ред обжалвания - административни, оценка на околната среда и други процедури, тези обекти се завършват след години. Затова сме дали толеранс те да се завършват вместо за 5 г. - за 10 г.".

Така зам.-шефът на регионалната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Александър Ненков коментира поправката в Закона за устройството на територията от 2017 г. за увеличаване на срока за строеж на сгради от първа и втора категория.

Поводът е появилата се информация, че именно благодарение на нея през 2017 г. строителната фирма "Артекс" е успяла да удължи срока за строеж на небостъргача в столичния квартал "Лозенец", познат още като "Златния век".

"Що се отнася до конкретния проект нито ме интересува, нито някой някога е имал отношение към този обект. Спорно е изобщо дали има отношение законопроектът към съответната фирма и съответния обект. Затова поправката "Артекс" ми звучи подвеждащо. Аз лично се запознах и те не са се възползвали от нея. Никъде не е записано, че законът важи със задна дата. От там нататък какво се е случило след това и как е продължил техният обект - трябва да питате други институции", категоричен бе Ненков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.