СДС търси нов кандидат за евроизборите в листата на ГЕРБ, след като Кисьов се оттегли

https://www.24chasa.bg/novini/article/7363140 www.24chasa.bg
Владимир Кисьов. Снимка: Личен архив

СДС остана без кандидат за евроизборите в листата на ГЕРБ, след като неочаквано първият преговарящ на България с ЕС, бивш външен министър, експредседател на Столичния общински съвет и лидер на групата на СДС в него Владимир Кисьов, който миналата седмица беше представен в централата на управляващата партия, се оттегли, съобщи bTV.

Кисьов е бивш шеф на Столичния общински съвет по време на първия мандат на Бойко Борисов като кмет. Лидерът на сините Румен Христов получи на 15 март мандат от Националния съвет на СДС за преговори за коалиция с ГЕРБ.

"Ние сме демократична формация и има различни мнения, но аз смятам, че ще бъде одобрена коалицията със сериозно мнозинство”, заяви Румен Христов.

От вчера в СДС започнаха номинациите за две места в евролистата на ГЕРБ, които ще се проведат по съкратената процедура поради липса на технологично време. Това трябва да стане до вторник.

В коалицията „Демократична България” очакват ЕНП, АЛДЕ и ПЕС да са по-взискателни към своите партии-членки у нас.

„Не са достатъчно критични към своите членове в България само и само, за да задържат тяхната подкрепа, техните евродепутати. Тези неща трябва да си ги казваме в очите”, коментира Стефан Тафров, кандидат за евроизборите на „Демократична България”.

Предстои избор на водач на листата на "Демократична България" за вота през май.

  • От криза в криза, но няма ли най-после да се отлепим от дъното

    От криза в криза, но няма ли най-после да се отлепим от дъното

    Водещата партия в управляващата коалиция предлага пакет от 14 мерки за близо 2 млрд. лева. Идеята е да се омекоти сериозно ударът от връхлитащите ни една след друга кризи, включително растящата инфлация и всички негативи заради войната в Украйна. Подобни мерки са крайно наложителни, защото качеството на живот на българите удря дъното в Европа и
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо