Синът на Киро Японеца оправдан за скандал на пътя с ранен шофьор

https://www.24chasa.bg/novini/article/7364439 www.24chasa.bg
Киро Японеца не е присъствал на свадата. Той обаче е разпитван като свидетел по делото за стрелбата срещу сина му Януш. СНИМКА: 24 часа

Синът на Киро Японеца - Януш Сотиров, и Методи Кирилов-Мето, излязоха чисти от дело за разправия на пътя, при която преди 6 г. и половина пострадал тежко шофьор на мерцедес.

Оправдателната присъда е прочетена в Софийския районен съд от състав с председател Ангел Павлов. Преди обявяването й прокуратурата се отказала да поддържа обвиненията заради коренна промяна на свидетелски показания по делото. То е внесено в съда през 2014 г., близо 2 г. след инцидента.

На 29 август 2012 г. Януш бил в ресторант на ъгъла на столичния бул. “К. Величков” и “Пиротска”. Към 16,30 ч той и още един мъж се качили в БМВ, паркирано срещу заведението, а Мето - в Ауди А3.

При тръгването Мето засякъл мерцедеса на Вилислав Спасов. След размяна на реплики Спасов спрял и слязъл. Според обвинителния акт, внесен в съда, в суматохата той отнесъл удари с разгъваема метална палка. После бил блъснат, паднал и си ударил лошо главата в асфалта.

В резултат получил тежка черепно-мозъчна травма и дълго ходел с бастун. В съда Вили заявил, че Януш не го е удрял. Това потвърдили и други по време на разпити.

“Януш се е появил, след като пострадалият вече е бил на земята. Доказано е, че той не е участвал в бутането”, заяви пред "24 часа" адвокат Димитър Марковски.

Според наш източник има друг заподозрян, който не е сред подсъдимите. 

Делото се е е водело по обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда по непредпазливост.

Досега 37-годишният Януш Сотиров е с чисто съдебно минало. 

В началото на май 2015 г. той бе прострелян в кв. "Факултета".  Двама души по прякори Прасето и Йончо бяха дадени на съд, но по обвинение за опит за убийство в началото на миналата година бе осъден само единият. Той получи 9 г. затвор, но обжалва.