"Сънди таймс": Министри от правителството на Тереза Мей заплашват да подадат оставка

https://www.24chasa.bg/novini/article/7374531 www.24chasa.bg
Тереза Мей Снимка: Ройтерс

Министри от правителството на Тереза Мей заплашват да подадат оставка на фона на споровете за Брекзит, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позовават на вестник "Сънди таймс".

Най-малко шестима министри привърженици на оставането в Европейския съюз ще подадат оставка, ако Мей подкрепи твърдия Брекзит, който ще означава излизане на Великобритания от ЕС без сделка, предаде БТА.

От друга страна министрите, които настояват за излизане от ЕС, ще подадат оставка, ако премиерът подкрепи оставането на Великобритания в митнически съюз с Европейския съюз или участието й в изборите за Европейски парламент през май тази година.

"Сънди таймс" цитира писмо на държавния министър по въпросите на имиграцията Каролайн Ноукс, според която сделката на Мей е мъртва, а отсъствието на Брекзит е много по-добър вариант от пълния провал" на приемането на варианта на премиера за излизане от ЕС.

Вестник "Дейли телеграф" написа по-рано, че Тереза Мей има намерение през следващата седмица за четвърти път да внесе сделката си за гласуване в парламента. Изданието отбеляза, че ако и този път споразумението на Мей бъде отхвърлено, то тя ще свика предсрочни парламентарни избори. Вестник "Обзървър" обаче съобщи, че депутати от управляващата Консервативна партия планират да блокират всеки опит на Мей да свика избори, отбелязва ТАСС.