С писмо до БСП по места Нинова нареди да се търсят сигнали срещу кабинета на Борисов

https://www.24chasa.bg/novini/article/7377477 www.24chasa.bg

Председателката на БСП Корнелия Нинова е разпратила писмо до депутати и лидери на партията по места, с което ги е задължила да се срещат с браншови и неправителствени организации и да събират сигнали срещу правителството.

Преди време лидерката и публично обяви, че ще събира факти и данни за злоупотреби, далавери или корупция на управляващите по места.

Целта на БСП е така да си осигури теми, по които да атакува управляващите по места за местните избори наесен, разкри човек от ръководството.

На “Позитано” 20 броят и лобистките закони, приети при управлението на третия кабинет “Борисов”. Нинова се закани до дни да обяви списъка, след като гръмна скандалът с апартаментите на властта.

Соцлидерката е пратила водачката на евролистата на БСП Елена Йончева да внесе питания в министерството на енергетиката за концесията за добив на въглища в Пернишкия басейн. През уикенда Нинова и Йончева пък бяха в с. Дивотиново, където местните се бунтуват срещу мината, защото им унищожавала земеделските земи.

Социалистите чакат и разрешение от пътната агенция да вземат проби от 46 конкретни участъка по магистралите и да ги дадат за изследване в независима международна лаборатория. Според Нинова така те щели да успеят да докажат, че магистралите са строени некачествено. БСП дори са заявили готовност партията да плати за изследването.