Георги, Калина, Гергана и Биляна Бошнакови са били в самолета, паднал в Македония (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7379506 www.24chasa.bg
Летището "Свети апостол Павел" в Охрид, откъдето е излетял самолетът Снимка: Уикипедия/ Local hero

49-годишният Георги Бошнаков и семейството му  са летели с паданалия самолет „Чесна” П210Н на 80 км от Скопие, съобщиха за "24 часа" от Гражданската въздухоплавателна администрация. Македонските власти потвърдиха за "24 часа", че при излитането в самолета са били Георги Бошнаков,  Калина Корнажева - Бошнакова и Гергана и Биляна Георгиеви  Бошнакови. Машината е летяла от Охрид за София. 

Според македонското издание "Курир" двете дъщери на Бошнаков се казват Гергана и Биляна на 14 и на 18 години. Жена му - Калина Корнажева е 47-годишна.

От македонските въздухоплавателни власти са съобщили на българските си колеги, че при опита на чесната за влизане в българското въздушно пространство, заради лоши метеорологични условия пилотът е направил завой и е искал да кацне в Скопие, но нещо е станало и самолетът е паднал на 80 км южно от града.

Чесната е с немска регистрация, каза пък Христо Христов, шеф на разследващото авиационни произшествия звено към Министерството на транспорта. Македонският му колега му е казал, че са намерили самолета разбит, няма оцелели.

Според ГВА е възможно бреветът му да е български, тоест да се е обучавал у нас, но това ще бъде проверено утре. 

Георги Бошнаков е собственик на фирма, която се занимава с рециклиране на отпадъци.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",

Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от емблематичния площад изчезна. Морални и духовни инвалиди отново осакатяват сина и изрязват бастуна му, на който се подпира. Без него ръцете на Пенчо изглеждат необичайно кръстосани. Това е поредната вандалщина над композицията на Георги Чапкънов.

Ники Кънчев подари картина на Брайън Адамс. Изпълнителят развълнува преди ден почитателите си с концерт в Пловдив, а сред гостите е водещият, който остава изключително вдъхновен от Адамс. След финала на шоуто Кънчев дарява певеца с картина. "Имах удоволствието отново да му стисна ръката преди концерта.