Бандити с качулки запалиха магазин на "Аванти" в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/7379945 www.24chasa.bg
Пожарът в склада на фирмата през май м.г.

Огнена вендета срещу магазин от търговската верига "Аванти" разследва столичната полиция, научи "24 часа".

Тази нощ един от франчайзинговите обекти в кв. "Люлин" е разбит и подпален, щетите за са десетки хиляди лева. Камери са записали престъпниците.

В 2,30 часа мъж с качулка минава покрай магазина и оставя до него кофа със запалителна течност и шише. Няколко минути по-късно той се връща, а от другата страна се появява и друг мъж с качулка. Той чупи стъклото на магазина с прашка, след това рита стъклото с крак. В същото време другият е запалил парцал, натопен в шишето. В следващия момент излива кофата с нафта вътре и мята запаленото шише. Огънят избухва веднага, а двамата побягват.

Това не е първото нападение срещу обект на "Аванти". На 4 май м.г. беше опожарен складът на компанията в кв. "Красна поляна". Тогава щетите бяха за над 4 млн. лв., а огънят избухва малко преди 20 ч. от три места едновременно на огромното хале.

Мистериозният случай все още се разследва от МВР и прокуратурата. До скоро опожарените останки от склада все още бяха охранявани. Бяха извършени и няколко експертизи и разпитани свидетели. На 20 март разследването за този палеж е удължено за пореден път. Още не се знае дали палежът на магазина тази нощ е свързан с този на склада през май 2018 г.

Очаквайте подробности!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.