Бизнесът на загиналия Бошнаков е с отпадъци, прави по почти 3 млн. лева приходи на година

https://www.24chasa.bg/novini/article/7381437 www.24chasa.bg
Георги Бошнаков СНИМКА: Фейсбук

Има площадки в София и Враца

Георги Бошнаков е вписан като собственик на няколко фирми за рециклиране на отпадъци.

Основната е “Чистота Балкани”, която от 2004 г. работи в сферата на управлението на отпадъците и вътрешната чистота на административни, търговски и промишлени обекти. Някои отпадъци като дърво, полимери и разтворители се рециклират от самата компания, а други - хартия, найлон и метали, се предават за рециклиране в специализирани за целта заводи. Опасните отпадъци, за които няма решение в България, се изнасят за обезвреждане в специализиран завод във Виена.

Всичко, което трябва да знаете за:

Освен това според сайта на фирмата тя разполага със собствени площадки за отпадъци в районите на София и Враца. Има и разнообразен автомобилен, машинен и контейнерен парк. Във фирмата са заети над 70 души - инженери, химици, еколози, физици, икономисти и обслужващ персонал със средно и средно специално образование.

Според последния публикуван в Търговския регистър финансов отчет - за 2015 г., приходите на “Чистота Балкани” са 2,92 млн. лв., а печалбата - 110 хил. лв. За предходната година сумите са съответно 2,88 млн. лв. и 103 хил. лв. Отчетите за 2016 и 2017 г. все още не са публикувани в Търговския регистър.

Името на Бошнаков се среща и в още няколко фирми, повечето в София. Всички те се занимават със събиране, депониране, обезврежане или рециклиране на отпадъци. Повечето от тях обаче не извършват търговска дейност. “Екосъзнание” няма дейност от 2013 г., “Балкан Електроникс” - от 2009 г., фирмата “Софсорт” е регистрирана през 2011 г., но не е публикувала нито един финансов отчет. А “Полисхарт Чистота” е в ликвидация.

Единствено “Отто Балкани” отчита дейност - последно през 2015 г., когато е извършвала внос и продажба, както и отдаване под наем на съдове и отпадъци. От това тя е имала оборот от 45 хил. и е спечелила 2 хил. лв. Отчетените през 2014 г. приходи са 150 хил. лв., а печалбата е 45 хил. лв.

Според фейсбук профила на Бошнаков той е изучавал “Поддръжка и ремонт на автотранспортни средства” в Техническия университет - София, като е завършил през 1995 г. През 1998 г. е завършил 125-о училище в столицата, а три години по-късно - Техническия университет в Дрезден, който е сред 10-те най-добри висши училища в Германия. През 2006 г. се дипломира и в Софийския университет “Св. Климент Охридски".

Георги е отбелязал, че е женен за Калина Корнажева от 30 август 1998 г. В нейния профил не е дадена никаква информация за образование или работни места. Едната им дъщеря - Биляна, също има фейсбук, от който става ясно, че учи в Американския колеж в София от 2014 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Потърсете ме да ви оправя футбола, каза голмайсторът преди почти 10 години Димитър Бербатов може да замени Борислав Михайлов начело на Българския футболен съюз. Бившият голмайстор на националния отбор и на "Манчестър Юнайтед" е с най-големи шансове да поеме управлението на футбола ни, научи "България Днес" от свои източници.

Президентът на Българския футболен съюз най-накрая хвърли оставка! Тя ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет. Извънредното заседание ще се проведе в петък от 14:00 часа на базата в Бояна. "След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво,

Премиерът на България Бойко Борисов удари по масата! Той също не издържа на изключително слабите резултати на националния отбор в последните години и реши да предприеме крути мерки. "Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален