Бизнесът на загиналия Бошнаков е с отпадъци, прави по почти 3 млн. лева приходи на година

https://www.24chasa.bg/novini/article/7381437 www.24chasa.bg
Георги Бошнаков СНИМКА: Фейсбук

Има площадки в София и Враца

Георги Бошнаков е вписан като собственик на няколко фирми за рециклиране на отпадъци.

Основната е “Чистота Балкани”, която от 2004 г. работи в сферата на управлението на отпадъците и вътрешната чистота на административни, търговски и промишлени обекти. Някои отпадъци като дърво, полимери и разтворители се рециклират от самата компания, а други - хартия, найлон и метали, се предават за рециклиране в специализирани за целта заводи. Опасните отпадъци, за които няма решение в България, се изнасят за обезвреждане в специализиран завод във Виена.

Освен това според сайта на фирмата тя разполага със собствени площадки за отпадъци в районите на София и Враца. Има и разнообразен автомобилен, машинен и контейнерен парк. Във фирмата са заети над 70 души - инженери, химици, еколози, физици, икономисти и обслужващ персонал със средно и средно специално образование.

Според последния публикуван в Търговския регистър финансов отчет - за 2015 г., приходите на “Чистота Балкани” са 2,92 млн. лв., а печалбата - 110 хил. лв. За предходната година сумите са съответно 2,88 млн. лв. и 103 хил. лв. Отчетите за 2016 и 2017 г. все още не са публикувани в Търговския регистър.

Името на Бошнаков се среща и в още няколко фирми, повечето в София. Всички те се занимават със събиране, депониране, обезврежане или рециклиране на отпадъци. Повечето от тях обаче не извършват търговска дейност. “Екосъзнание” няма дейност от 2013 г., “Балкан Електроникс” - от 2009 г., фирмата “Софсорт” е регистрирана през 2011 г., но не е публикувала нито един финансов отчет. А “Полисхарт Чистота” е в ликвидация.

Единствено “Отто Балкани” отчита дейност - последно през 2015 г., когато е извършвала внос и продажба, както и отдаване под наем на съдове и отпадъци. От това тя е имала оборот от 45 хил. и е спечелила 2 хил. лв. Отчетените през 2014 г. приходи са 150 хил. лв., а печалбата е 45 хил. лв.

Според фейсбук профила на Бошнаков той е изучавал “Поддръжка и ремонт на автотранспортни средства” в Техническия университет - София, като е завършил през 1995 г. През 1998 г. е завършил 125-о училище в столицата, а три години по-късно - Техническия университет в Дрезден, който е сред 10-те най-добри висши училища в Германия. През 2006 г. се дипломира и в Софийския университет “Св. Климент Охридски".

Георги е отбелязал, че е женен за Калина Корнажева от 30 август 1998 г. В нейния профил не е дадена никаква информация за образование или работни места. Едната им дъщеря - Биляна, също има фейсбук, от който става ясно, че учи в Американския колеж в София от 2014 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Войната между нападателя на "Бетис" Хесе Родригес и бившата му половинка Аура Руис няма спирка. Двамата не спират да се плюят в медиите и да си правят мръсни номера след раздялата. Сега Хесе предприе нова стъпка във "военнните действия". Той даде майката на сина си на прокуратурата на Лас Палмас. Нападателят се жалва,

Даниел Вълчев е всеотдаен съпруг! Бившият министър на образованието и науката отмени жена си Милена, като излезе да напазарува плодове и зеленчуци за вкъщи, видяха папараците на "България Днес". Макар да бе натоварен с покупки, юристът не свали телефона си от ухото. Нищо чудно от другата страна на линията да е била съпругата му,

Испанските клубове пръснаха 808 млн. евро за нови футболисти само за 22 дни от отварянето на трансферния пазар. До момента отборите от Ла Лига са без конкуренция в Европа. За сравнение, в Бундеслигата са дали 434 млн., а в Серия "А" - 352 млн. Доскорошният водач по отношение на трансферите - Висшата лига, изостава назад със своите 197 млн.