Съдът окончателно отказа да отстрани от длъжност кмета на Стрелча

https://www.24chasa.bg/novini/article/7384452 www.24chasa.bg

Окръжният съд в Пазарджик потвърди решението на районния в Панагюрище и не намери основания за искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на Стрелча Стойно Чачов.

Срещу Чачов е повдигнато обвинение за принуда от прокуратурата в Панагюрище. Според държавното обвинение през 2016 г. като кмет на община Стрелча Стойно Чачов е принудил служител на общинската администрация да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, без в документа да е посочена дата.

За да постигне това Чачов е употребил заплашване, изразяващо се в обстоятелството, че ако служителят не подаде молба ще бъде освободен веднага от работа. Прокуратурата поиска отстраняването на кмета от длъжност, за да не попречи на продължаващото разследване. В хода на съдебното дирене стана ясно, че от петък кметът на Стрелча излиза в 50-дневен годишен отпуск, по думите му да не пречи на разследването. Освен това пред тричленния съдебен състав двама свидетели, служители на община Стрелча, категорично отрекоха да им е оказван натиск от Стойно Чачов във връзка с разследването срещу него. След техните показания прокурорът Станка Димитрова се отказа от искането си за отстраняването на Чачов от длъжност.

Решението на окръжният съд в Пазарджик е окончателно и не подлежи на обжалване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Снимка на пътен полицай яхнал тротинетка и движещ се в средата на централен булевард в столицата стана абсолютен хит в социалните мрежи

Двойният килър от благоевградското село Селище Антон Петковски-Нашко цъфна в списъка на издирваните с червена бюлетина от Интерпол! След 7-годишно издирване снимката на екзекутора и данните му се появиха на сайта на международната полицейска организация, видя "България Днес". Подобно на дупнишките мафиоти Братя Галеви, Нашко изчезва, преди да чуе,

На почивката на мача казах на играчите да продължат да вкарват 7:1! Този кошмар продължава да преследва феновете на ЦСКА и до днес. А за "сините" запалянковци "седмицата" се е превърнала в свещено число. На днешния ден, 23 септември, преди точно 25 години "Левски" размазва ЦСКА за най-голямата победа в историята на вечното дерби.