Ана и Иван Йовчеви: Благословът на Йоан Павел II промени живота ни

https://www.24chasa.bg/novini/article/7385271 www.24chasa.bg
Ана и Иван Йовчеви поднасят на папа Йоан Павел Втори преди 17 г. в Пловдив табла с розово масло.

Преди 17 г. съпрузите лично поднесоха

розово масло на понтифика

Две седефени броеници се пазят като скъпа семейна реликва от Ана и Иван Йовчеви. Съпрузите бяха от малкото щастливци, които лично бяха благословени преди 17 г. от папа Йоан Павел Втори. Това стана в Пловдив, където светият отец отслужи тържествена меса на площада.

“Оттогава ни се случи най-хубавото в живота. Децата ни пораснаха и се задомиха, имаме вече и внуци”, разказва Ана. Тя и Иван още не могат да забравят съприкосновението с папата. И двамата признават, че са били много притеснени преди срещата.

“През цялото време треперех, а като се приближих до него - още повече. Чудя се как удържах табличката с розовото масло, която поднесох на Йоан Павел Втори”, връща лентата Ана. За нея допирът с този свят човек им подействал магнетично. Почувствали се окрилени.

“Когато разбрах, че ще му поднасяме дар, не се стъписах толкова. В мига, когато го доближих, коленичих и застанах очи в очи с него,

краката ми се

подкосиха от вълнение”,

описва Иван. За него Йоан Павел Втори е една от големите личности на ХХ век, който реформирал църквата и повлиял на важни исторически процеси в света. След като ги благословил, понтификът им подарил двете броеници. Всяка е с по 33 зърна - колкото са годините на Христос.

Сега Йовчеви, въпреки прекомерната си ангажираност в семейния бизнес,

ще отидат и в София,

и в “Секирово”

да зърнат

папа Франциск

“Българите сме късметлии. Два пъти в рамките на 17 години папа ни идва на крака. Къде другаде го има”, казва Иван, докато приготвя сирене в своята мандра.

Фамилията отглежда 170 крави и телета. Притежава две бази - в едната са животните, а в другата се приготвя мляко, сирене и кашкавал.

“Работим от сутрин до вечер. Забряваме кога е понеделник, кога е събота и неделя. Нито можем да си видим любимите внуци, нито можем да оставим добитъка за ден”, описват двамата.

Захванали се със земеделие и животновъдство, тъй като бащата на Иван притежавал много ниви. Първоначално купили една крава, впоследствие втора, трета и така завъдили цяло стадо.

Иван, който по-рано имал три камиона и те пътували до Русия и Гърция, решил да изостави транспортния бизнес. Отдал се изцяло на преработката на млякото. “Работата е много, защото са три сектора - земеделие, животновъдство и производство”, посочват Йовчеви. Категорични са, че на всяка цена ще видят папа Франциск, за да се помолят с него за здраве и мир.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения