Евтин интернет за всички до 2022 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7386483 www.24chasa.bg
Интернет на достъпна цена за всички, независимо къде се намират, трябва да има у нас до 2022 г.

В пакета трябва да има достъп поне до 11 услуги като имейл, социални мрежи и търсачки

На всички потребители в България трябва да се осигури интернет на достъпна цена. Това предвижда актуализираната политика в електронните съобщения до 2022 г. Документът е пуснат с обществено обсъждане.

В интернет достъпа трябва да са включени минимален брой от 11 услуги, сред които имейл, търсачки и социални мрежи, възможност за онлайн пазаруване, използване на електронни административни услуги.

Ако се установи, че цената не е достъпна, особено за потребители с нисък доход или със специални социални потребности, те могат да получат помощ от държавата. Друг вариант е операторите да предоставят тарифи за бедни, различни от обичайните им оферти, а социално слабите да я ползват срещу ваучери.

Държавата може да задължи компаниите да имат общи тарифи за цялата територия на страната.

Няма ограничения за техническите средства, използвани за осигуряване на връзката - тя може да е по кабел или чрез безжична мрежа.

За да има ефикасност при предоставянето на услугата, ще се избират два подхода. Първият е да се определи един или няколко оператора, които да гарантират наличност на цялата територия на държавата. Вторият е да има териториално разделение и да се определят доставчици за съответния регион.

Държавата ще гарантира, че достъпът до интернет ще е на принципите на обективност, прозрачност, недопускане на дискриминация.

Ако се установи, че разходите на операторите за доставката на интернет са по-високи от определената цена, компаниите ще бъдат компенсирани. Това ще става чрез обществен фонд, който да покрива разликата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" ще стартира следващия сезон така, както завършва този - с осакатен отбор. Причината е, че в момента никой не мисли за селекция на "Герена", научи "България Днес". Повечето тимове вече си осигуриха по няколко нови попълнения. "Сините" имат по-важни неща за решаване - борят се за своето оцеляване

Националът Кирил Десподов катери планини. Крилото се раздели с австрийския "Щурм", където игра под наем, и се прибра за ваканция в България. Десподов разпуска със срещи с приятели и разходки в природата, като последната му бе на Витоша. По-късно той вечеря със стара приятелка - журналистката Кристина Патрашкова

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя