Борисов опроверга Радев и Нинова, поиска стенограмата от КСНС (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7389974 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Министерски съвет

Президентът ни предложи текст - предизборен подарък за г-жа Нинова, каза Борисов 

Специално извънредно изявление, за да опровергае думите на президента Румен Радев и соцлидерката Корнелия Нинова след КСНС направи премиерът Бойко Борисов.

"Нямах намерение да говоря, но чух преразкази, които не ми харесаха. И реших и аз да преразкажа", започна изявлението си Борисов. Той поиска президенството да публикува стенограмата от заседанието, за да се види кой говори истината.

Борисов опроверга Радев и Нинова, поиска стенограмата от КСНС
(Видео)

Предложената от Румен Радев декларация на КСНС бе предизборен подарък за Корнелия Нинова, вероятно написана от Иво Христов, заяви Министър-председателят.

Борисов опроверга Радев и Нинова, поиска стенограмата от КСНС
(Видео)

Първо още с влизането си Нинова обвини, че се крадат по 10 милиарда на година. Елементарната аритметика, не алгебра, а елементарната аритметика показва, че капиталовите разходи за миналата година са 3 милиарда, за тази 5 милиарда, как да се откраднат 10, гневно продължи Борисов.

Премиерът разказа, че е било отхвърлено искането на Волен Сидеров и Марешки заседанието да обсъди и корупцията при приватизацията през 90-те години на миналия век. И се зачуди защо, когато президентът кани министри на пътувания в чужбина и да му организират бизнесфоруми са добри, а като се върна в България са корумпирани.

Борисов опроверга и думите на Нинова, че брутално й е казал да пита румънците за кандидатката за главен прокурор Лаура Кьовеши. Според него просто й обяснил, че в Румъния управляват социалисти и да пита тяхната премиерка Виорика Дънчила за Кьовеши.

Беше вулгарно и изказването на президента, че по медиите публично се правят тези разкрития. Ами тогава да се откажат от клишето си, че нямаме свободни медии, заяви Борисов. 20 дни по медиите е само Апартаментгейт и аз им благодаря за това, допълни премиерът.

Къде е заровено кучето? Че искат нов закон и президентът да назначава антикорупционната комисия. Като ги гледах Нинова и Иво Христов как се споглеждат и всичко ми стана ясно, каза Борисов. И припомни, че само той гони депутати и министри за съмнения.

Борисов е подкрепил да се създаде анкетна комисия в НС за апартаментите по подобие на тази за сделката за грипените.

Е това си говорихме на този съвет съвсем добронамерено, обобщи премиерът. И се скара на заместника си в ГЕРБ Цветан Цветанов за изявление, че няма кой да го накаже за апартамента. Първо бог може да го накаже, хората могат и аз мога. И го направих, наказах го. Аз спрях Цачева да се върне в парламента. Ще накажа и другия министър, чиито имотни сделки се поверяват от прокуратурата, ако се докажат нарушения, каза Борисов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата