Журналистът от радио "Китай" Хъ Пинлян разказва за годишните сесии на ОСНП и КНПКС (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7390764 www.24chasa.bg
Хъ Пинлян Кадър: YouTube/Радио "Китай"

Този път в „Минута за Китай“ нашият колега Хъ Пинлян разказва за приключилите неотдавна в Пекин годишни сесии на Общокитайското събрание на народните представители (ОСНП) и Китайския народен политически консултативен съвет (КНПКС), на които бяха обсъдени доклада за работата на правителството и редица горещи въпроси, като например намаляването на данъците, увеличаване на заетостта и инвестициите, справянето с бедността, опазването на околната среда, здравното осигуряване и поевтиняването на телефонните разговори, съобщават от радио "Китай".

Най-интересно за Хъ Пинлян е обещанието на премиера Ли Къцян, че до две години ще бъдат премахнати пунктовете за събиране на пътни такси по магистралите и шофьорите няма да се налага да спират, защото това ще става по електронен път.

Така автомобилите ще преминават по-бързо и ще се избегнат задръстванията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа