Братя Домусчиеви вече са собственици на Нова тв - прехвърлиха им 100% от акциите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7393401 www.24chasa.bg
Бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви са новите собственици на Нова тв

Вяра Анкова, Николай Андреев - изпълнителни директори, Силва Зурлева остава съветник на борда. Председател на Съвета на директорите става Георги Домусчиев

"Адванс Медиа Груп" вече е официален собственик на Нова Броудкастинг Груп.  100% от капитала на дружеството днес бяха прехвърлени на фирмата на братята Кирил и Георги Домусчиеви. 

Вижте официалното съобщение на "Адванс Медиа Груп":

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД финализира сделката с Modern Times Group (MTG) за „Нова Броудкастинг Груп“ АД, след като преди това сделката бе одобрена от Комисията за защита на конкуренцията. Акциите, представляващи 100% от капитала на дружеството днес бяха прехвърлени на купувача. За изпълнителни директори на „Нова Броудкастинг Груп“ АД са назначени прокуристите Вяра Анкова - професионалист с голям опит в телевизионното управление, и Николай Андреев - дългогодишен финансов директор. Силва Зурлева остава съветник на борда. 

Георги Домусчиев е новият председател на Съвета на директорите на "Нова Броудкастинг груп" АД. В борда влизат още Тонка Генова - финансист и Николай Василчев - юрист. 

„Нова Броудкастинг Груп“ АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото и влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България. В нея работят 650 човека. 

Георги Домусчиев, изпълнителен директор на „Адванс Медиа Груп“ ЕАД: „Нашето желание е да поддържаме досегашната политика на „Нова Броудкастинг Груп“ на свободна и обективна медия с високо качество на телевизионното и дигитално съдържание, лоялна към зрителите и коректна към партньорите. Ще инвестираме в ускорена модернизация на телевизията, в човешкия капитал и в създаването на все повече български продукции. „Нова телевизия“ ще бъде българска телевизия, подкрепяща българските сериали, филми и развлекателни програми!!!

За „Адванс Медиа Груп“: „Адванс Медиа Груп“ ЕАД е дъщерна компания на инвестиционния холдинг „Адванс Пропъртис", собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „Адванс Пропъртис“ ООД притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии.

В портфолиото на холдинга е мултинационална фармацевтична група „Хювефарма“, с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина. Инвестиционното дружество притежава и българската корабна компания със 126-годишна история „Параходство Български флот“ АД, както и пристанищния оператор „БМФ Порт Бургас“ ЕАД.

Ето и официалното съобщение на MTG:

MTG приключи продажбата на своя дял от 95% в Нова Броудкастинг груп в България на Адванс Медия Груп. Общата стойност на 100% от сделката е в размер на 185 млн. евро /приблизително 11,917 млн. шведски крони/.

MTG ще използва приходите за по нататъшно развитие на дигиталните глобални продукти на компанията чрез цялостни инвестиции и придобивания. NOVA e най-голямата търговска медийна компания на българския пазар и се състои от 7 телевизионни канала, както и от допълнителен дигитален бизнес, достигащи средно до 74% от българското население всеки месец. Приходите от продажби н Броудкастинг Груп са в размер на 1, 154 млн. шведски крони, а оперативната печалба /EBIT/ е достигнала 223 млн. шведски крони през 2018 година.

NOVA осигурява работа на 650 души.

Йорген Мадсен Линдеман, президент и Главен изпълнителен директор на MTG: „Удовлетворени сме, че завършихме продажбата на NOVA. Постъпленията ще бъдат използвани за ускоряване растежа ни в областта на електронните спортове и онлайн игри, включително чрез придобиване.“

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца

Тузар с лъскава лимузина го раздава футболистът на ЦСКА Кристиян Малинов, видя "България Днес". Странно защо играчът шофираше своя баварец с ушанка на главата. Дали се крие от някой, студено ли му е или е някаква своего рода мода - само той си знае. След дербито с "Левски" играчът на сините Симеон Cлaвчeв пуcнa cнимкa от мача

Кримигероят Божидар Кузманов, познат като Божо Кравата, явно не се страхува от отмъщение от Митьо Очите и броди безстрашно из столичните булеварди. Припомняме, че Кравата е подсъдим за стрелбата в ресторант в Слънчев бряг преди 2 години, където по същото време се е намирал и Очите. Двамата са смъртни врагове