Братя Домусчиеви вече са собственици на Нова тв - прехвърлиха им 100% от акциите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7393401 www.24chasa.bg
Бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви са новите собственици на Нова тв

Вяра Анкова, Николай Андреев - изпълнителни директори, Силва Зурлева остава съветник на борда. Председател на Съвета на директорите става Георги Домусчиев

"Адванс Медиа Груп" вече е официален собственик на Нова Броудкастинг Груп.  100% от капитала на дружеството днес бяха прехвърлени на фирмата на братята Кирил и Георги Домусчиеви. 

Вижте официалното съобщение на "Адванс Медиа Груп":

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД финализира сделката с Modern Times Group (MTG) за „Нова Броудкастинг Груп“ АД, след като преди това сделката бе одобрена от Комисията за защита на конкуренцията. Акциите, представляващи 100% от капитала на дружеството днес бяха прехвърлени на купувача. За изпълнителни директори на „Нова Броудкастинг Груп“ АД са назначени прокуристите Вяра Анкова - професионалист с голям опит в телевизионното управление, и Николай Андреев - дългогодишен финансов директор. Силва Зурлева остава съветник на борда. 

Георги Домусчиев е новият председател на Съвета на директорите на "Нова Броудкастинг груп" АД. В борда влизат още Тонка Генова - финансист и Николай Василчев - юрист. 

„Нова Броудкастинг Груп“ АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото и влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България. В нея работят 650 човека. 

Георги Домусчиев, изпълнителен директор на „Адванс Медиа Груп“ ЕАД: „Нашето желание е да поддържаме досегашната политика на „Нова Броудкастинг Груп“ на свободна и обективна медия с високо качество на телевизионното и дигитално съдържание, лоялна към зрителите и коректна към партньорите. Ще инвестираме в ускорена модернизация на телевизията, в човешкия капитал и в създаването на все повече български продукции. „Нова телевизия“ ще бъде българска телевизия, подкрепяща българските сериали, филми и развлекателни програми!!!

За „Адванс Медиа Груп“: „Адванс Медиа Груп“ ЕАД е дъщерна компания на инвестиционния холдинг „Адванс Пропъртис", собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „Адванс Пропъртис“ ООД притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии.

В портфолиото на холдинга е мултинационална фармацевтична група „Хювефарма“, с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина. Инвестиционното дружество притежава и българската корабна компания със 126-годишна история „Параходство Български флот“ АД, както и пристанищния оператор „БМФ Порт Бургас“ ЕАД.

Ето и официалното съобщение на MTG:

MTG приключи продажбата на своя дял от 95% в Нова Броудкастинг груп в България на Адванс Медия Груп. Общата стойност на 100% от сделката е в размер на 185 млн. евро /приблизително 11,917 млн. шведски крони/.

MTG ще използва приходите за по нататъшно развитие на дигиталните глобални продукти на компанията чрез цялостни инвестиции и придобивания. NOVA e най-голямата търговска медийна компания на българския пазар и се състои от 7 телевизионни канала, както и от допълнителен дигитален бизнес, достигащи средно до 74% от българското население всеки месец. Приходите от продажби н Броудкастинг Груп са в размер на 1, 154 млн. шведски крони, а оперативната печалба /EBIT/ е достигнала 223 млн. шведски крони през 2018 година.

NOVA осигурява работа на 650 души.

Йорген Мадсен Линдеман, президент и Главен изпълнителен директор на MTG: „Удовлетворени сме, че завършихме продажбата на NOVA. Постъпленията ще бъдат използвани за ускоряване растежа ни в областта на електронните спортове и онлайн игри, включително чрез придобиване.“

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с