"Умни водомери" сами откриват течове в домовете

https://www.24chasa.bg/novini/article/7393911 www.24chasa.bg
Станислава Стефанова представи устройствата, които осигуряват дистационен достъп. СНИМКА: Десислава Кулелиева

“Софийска вода” предлага смяна на партиди вече и онлайн

“Умен водомер” сам открива скрити течове в дома. Това е възможно вече с услугата “Умен дом”, която за първи път се предлага в България от ВиК оператора “Софийска вода”.

Услугата е достъпна чрез водомер с модул за дистанционно отчитане, който изпраща данни за преминаващите през него количества вода в дома ежедневно.

Проверката ще става онлайн и клиентите ще имат непрекъснат достъп до приложението през личния си профил на сайта на ВиК оператора. Станислава Стефанова от отдел “Нерегулирани дейности” в “Софийска вода” вече използва услугата. Тя показа нейния профил в сайта, като подчерта, че един от бонусите е, че всеки потребител ще може да анализира потреблението си. Има възможност да се сравнява потреблението и с предходни периоди. Самата тя е проверила консумацията и възможни течове в ден, когато не е имало никого в дома . Дистанционните водомери ще спестят и нуждата инкасатори да влизат в домовете. Стефанова допълни, че вече има клиенти, които са заявили услугата.

ВиК операторът предлага различни пакети, като водомер и модул ще струват 300 лв. Клиентите могат да закупят устройствата и на разсрочено плащане - 100 лв. е първоначалната вноска и след това по 17 лв. месечно за 1 година. Когато вече има монтирани водомери с импулсни изводи можем да предложим само решение с монтаж на модул, визуализация и интеграция на данните.

“Всички знаем максимата, че времето е ценно. Времето, което отделяме за битови задачи, трябва да бъде намалено”, каза изпълнителният директор на “Софийска вода” Васил Тренев.

Смяната на титуляр на партида вече може да се заяви и онлайн през сайта на дружеството. Така потребителите печелят не само време, но и могат да извършват процедурата безплатно, бързо и лесно, без да посещават офисите на дружеството в определения им едномесечен срок от придобиването на жилището. Новата услуга промоционално ще бъде безплатна за клиентите, които желаят да сменят титуляра на партидата до 10 юли 2019 г.

Тренев допълни, че общо ВиК операторът има 690 хил. клиенти, а 110 хил. от тях използват електронна фактура. Досега клиентите я получаваха през специална платформа. С новата услуга вече всяко физическо лице ще я получава директно на електронната си поща.

Миналата година загубите на вода в столицата са намалени с 10 млн. куб м, съобщи зам.-директорът на дружеството Станислав Станев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нито студ, нито минусови температури могат да изплашат артистът Александър Кадиев. Вечно усмихнат и зареден с настроение и шеги, водещият на "Преди обед" излезе да изпуши цигара пред сградата на БТВ. Добре екипиран и отнесен в разговор с колега, Сашо дръпна фаса и с бърза крачка се отправи обратно в пределите на телевизията

Боряна Миткова се похвали с нови, двойно по-големи гърди Еротичен модел с огромен бюст влиза в хитовия сериал "Откраднат живот". Това е Мис Силикон 2016 Боряна Миткова. Сексапилната брюнетка за първи път се снима във филмова лента. Боряна ще играе бившата любовница на богат мъж. Появата й ще бъде във втори епизод на новия сезон

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата