Вяра Анкова и финансист на мястото на Дидие Щосел в Нова тв (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7394233 www.24chasa.bg
НИКОЛАЙ АНДРЕЕВ

Георги Домусчиев става председател на Съвета на директорите, след като “Адванс медиа груп” финализира покупката на най-голямата медийна група у нас

Най-голямата медийна група - “Нова броудкастинг груп”, вече официално е българска. Старият ѝ собственик - шведската компания MTG, и новият - “Адванс медиа груп” на бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви, финализираха продажбата ѝ в сряда, след като преди това сделката бе одобрена от Комисията за защита на конкуренцията. Акциите, представляващи 100% от капитала на дружеството, бяха прехвърлени на купувача вчера, а малко след това станаха ясни и първите промени в медийната група.

На мястото на главния изпълнителен директор Дидие Щосел застават досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев, който беше дългогодишен финансов директор.

Георги Домусчиев, изпълнителен директор на “Адванс медиа груп”, става председател на Съвета на директорите на “Нова броудкастинг груп”. В борда влизат още финансистът Тонка Генова и юристът Николай Василчев.

Съветник на Борда на директорите остава лицето на Нова тв през всичките тези години - Силва Зурлева.

“Нашето желание е да поддържаме досегашната политика на “Нова броудкастинг груп” на свободна и обективна медия с високо качество на телевизионното и дигитално съдържание, лоялна към зрителите и коректна към партньорите.

Ще инвестираме в

ускорена

модернизация на

телевизията,

в човешкия капитал и в създаването на все повече български продукции. Нова телевизия ще бъде българска телевизия, подкрепяща българските сериали, филми и развлекателни програми”, заявява Георги Домусчиев в официално съобщение.

“MTG приключи продажбата на своя дял от 95% в “Нова броудкастинг груп” в България на “Адванс медиа груп”. Общата стойност на 100% от сделката е в размер на 185 млн. евро (приблизително 11,917 млн. шведски крони)”, казват в официално изявление шведите от MTG. “Удовлетворени сме, че завършихме продажбата на “Нова”. Постъпленията ще бъдат използвани за ускоряване на растежа ни в областта на електронните спортове и онлайн игри, включително чрез придобиване”, заяви Йорген Мадсен Линдеман, който е президент и главен изпълнителен директор на MTG.

“Нова броудкастинг груп” е най-голямата търговска медийна група в България

със 7 тв канала и

допълнителен

онлайн бизнес,

който достига до 74% от българското население всеки месец. Компанията генерира 112,5 млн. евро от продажби и 21,8 млн. евро оперативни приходи (EBIT - печалба преди лихви и данъци) за 2018 г. В нея работят 650 души.

Със сделката “Адванс медиа груп” ще придобие и непряк контрол върху “Нет инфо”, “Атика Ева”, “Проспекто груп”, “Файненшъл маркетплейс”, “Грабо медия”, “Дарик нюз”, “Имоти инфо” и “Ви бокс”, които са дъщерни дружества на “Нова броудкастинг груп”.

Преговорите за продажбата ѝ между MTG и Домусчиеви започнаха в началото на тази година. През февруари бе обявено, че е подписан и предварителен договор за продажба. Преди това от шведската компания заявиха, че прекратяват споразумението за продажба на чешкия милиардер Петр Келнер (собственик на оператора “Теленор” у нас), след като КЗК не разреши сделката.

“Адванс медиа груп” е дъщерна компания на инвестиционния холдинг “Адванс Пропъртис” ООД, който притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии. В портфолиото на холдинга са мултинационалната фармацевтична група “Хювефарма”, българската корабна компания “Параходство Български морски флот” АД и пристанищният оператор “БМФ Порт Бургас” ЕАД.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,