ВМРО: Да интегрираме ромите, неспазващи закона, чрез обществено-полезен труд

https://www.24chasa.bg/novini/article/7397046 www.24chasa.bg
Искрен Веселинов СНИМКА: Архив

Тези, които не спазват закона, да полагат обществено-полезен труд или да бъдат задържани в териториалните структури на МВР. Това ще са част от мерките, които от ВМРО ще предложат за интеграция на ромското общество, обяви пред журналисти зам.-шефът на партията Искрен Веселинов по-рано днес.

“Един от най-големите проблеми, който трябва да бъде лекуван сред това население, е чувството за безнаказаност по отношение на наказателната отговорност и по отношение на ежедневните престъпления, които се извършват. Законът за административните нарушения и наказания се оказва абсолютно неработещ, тъй като предимно в него има три наказания. Едното е глоба. Това население е ясно, че предимно не си плаща глобите, защото казват - ние нямаме пари и сме на социални помощи. Второто е временно лишаване от правото да се упражнява професия. Познайте колко са академиците в циганските гета? Просто си представям ситуацията как се изпълнява това наказание”, мотивира предложението Веселинов.

“Истината е, че ние имаме нужда от нови видове наказание. Всъщност това е, което предлага г-н Каракачанов. Тези наказания трябва да бъдат две - полагане на обществено-полезен труд и задържане в териториалните структури на МВР. Предлагаме тези две наказания да влязат в каталога. Те разбира се ще бъдат прилагани след съдебна процедура”, обясни още той.

Веселинов припомни, че част от предложенията на партията свързани с вземането на социални помощи, вече минаха първо четене. От шест месеца обаче в деловодството на парламента залежавало предложението за общинска полиция. Веселинов уточни, че към момента само четири общини имали такава. И допълни, че проблемът бил основно във финансирането. Преложението обаче не стигало до зала, защото “ДПС го бойкотирали”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и