Британският стендъп комик Ян Когнито почина на сцената

https://www.24chasa.bg/novini/article/7398486 www.24chasa.bg
Снимка: Twitter/Ian Cognito

Британският комик Ян Когнито почина на сцената по време на свое шоу в бар в Бицестер, Оксфордшир, в четвъртък, предаде Би Би Си.

60-годишният комик е седнал на столче, след като е започнал да диша тежко и останал безмълвен за пет минути, преди публиката и организаторите да разберат, че нещо не е наред.

Всички в залата помислили, че поведението му е част от шоуто и продължили да се смеят.

Пристигналият по-късно лекарски екип установил, че Когнито е починал на място, след като е получил инфаркт.

Организаторите на събитието коментират, че преди представлението си комикът не се е чувствал добре, но настоявал да се яви на сцената.

Когнито се пошегувал със здравето си пред публиката само 10 минути, преди да загуби съзнание: "Представете си, ако съм умрял...". "Представете си, че получете удар и се събудите, говорейки уелски".

Всички в залата, включително и организаторите, помислили, че британецът се шегува през цялото време.

"Дори когато отидох на сцената и хванах ръката му, очаквах да каже "Буу"", казва г-н Бърд от организаторите на шоуто.

Щом станало ясно, че нещо не е наред, две медицински сестри и един полицай започнали да правят компресии на гръдния кош на комика и била повикана линейка.

Когнито, чието истинско име е Пол Барбиери, е роден в Лондон през 1958 г. и показва своите представления от средата на 80-те години. През 1999 г. печели наградата Time Out Award за стендъп комедия.

"Никога няма да забравя неговата доброта, когато започнах ...", заяви колегата му Джими Кар.

Когнито е изключително уважаван от колегите си. "Загубигме един от най-великите", коментира Руфъс Хънд.

"Това е тъжен шок. Когнито направи тази работа брилянтна", казва иранката Шапи Хорсанди.

Мич Бен, който познава Когнито от 25 години, споделя, че го е виждал наскоро и тогава е изглеждал по-добре отколкото го е виждал през годините.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Националът Кирил Десподов катери планини. Крилото се раздели с австрийския "Щурм", където игра под наем, и се прибра за ваканция в България. Десподов разпуска със срещи с приятели и разходки в природата, като последната му бе на Витоша. По-късно той вечеря със стара приятелка - журналистката Кристина Патрашкова

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял