Майдел: Ускорено влизане в еврозоната е сред приоритетите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7400419 www.24chasa.bg
"Ще работим и за ускорено влизане в еврозоната", категорична бе Майдел (в средата). Снимка РУМЯНА ТОНЕВА

"ЕС трябва да продължава да помага на бизнеса и потребителите и това ще е една от основните ни задачи в предстоящия европарламент. Ще работим за завършване на единния европейски пазар и правила без двойни стандарти. Ще участваме в преговорите между ЕС и страни от трети държави за постигане на нови пазари на българските услуги.

Задържане на младите в България. Ще продължим да работим и надграждаме обучението на млади хора. Ще съдействаме и и на българските предприемачи да се възползват от от 120 млрд. евро за внедряване на иновации в техния бизнес". Така евродепутатът Ева Майдел представи основните приоритети на ГЕРБ в сферата на икономиката, за които ще работят в новия европарламент.

По думите й към момента у нас се отчита най-ниска безработица, най-висок БВП. Освен това страната ни е в топ 3 с най-висок икономически ръст.

"Ще работим и за ускорено влизане в еврозоната", категорична бе Майдел.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кога училището става “елитно”

    Какво се вижда от резултатите от матурите тази година? Първо, положителният модел - колко е важен добрият учител. Ако запали интереса на ученика, ако успее да го насочи умело към знанието, селско училище може да се класира сред гимназиите, които сме свикнали да наричаме “елитни столични”. Второ, проблемът.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.