Майдел: Ускорено влизане в еврозоната е сред приоритетите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7400419 www.24chasa.bg
"Ще работим и за ускорено влизане в еврозоната", категорична бе Майдел (в средата). Снимка РУМЯНА ТОНЕВА

"ЕС трябва да продължава да помага на бизнеса и потребителите и това ще е една от основните ни задачи в предстоящия европарламент. Ще работим за завършване на единния европейски пазар и правила без двойни стандарти. Ще участваме в преговорите между ЕС и страни от трети държави за постигане на нови пазари на българските услуги.

Задържане на младите в България. Ще продължим да работим и надграждаме обучението на млади хора. Ще съдействаме и и на българските предприемачи да се възползват от от 120 млрд. евро за внедряване на иновации в техния бизнес". Така евродепутатът Ева Майдел представи основните приоритети на ГЕРБ в сферата на икономиката, за които ще работят в новия европарламент.

По думите й към момента у нас се отчита най-ниска безработица, най-висок БВП. Освен това страната ни е в топ 3 с най-висок икономически ръст.

"Ще работим и за ускорено влизане в еврозоната", категорична бе Майдел.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • В “оперната” история всички можеха да постъпят и по-добре

    Всички са укорими в историята с оперната прима Дарина Такова, която си е харесала преподавателско място в музикалното училище, но директорката я праща на конкурс, а министърът на културата иска оставката на директорката. Директорката на училището би могла да намери начин по-деликатно да излезе от ситуацията особено като знае колко чувствителни,