Майдел: Ускорено влизане в еврозоната е сред приоритетите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7400419 www.24chasa.bg
"Ще работим и за ускорено влизане в еврозоната", категорична бе Майдел (в средата). Снимка РУМЯНА ТОНЕВА

"ЕС трябва да продължава да помага на бизнеса и потребителите и това ще е една от основните ни задачи в предстоящия европарламент. Ще работим за завършване на единния европейски пазар и правила без двойни стандарти. Ще участваме в преговорите между ЕС и страни от трети държави за постигане на нови пазари на българските услуги.

Задържане на младите в България. Ще продължим да работим и надграждаме обучението на млади хора. Ще съдействаме и и на българските предприемачи да се възползват от от 120 млрд. евро за внедряване на иновации в техния бизнес". Така евродепутатът Ева Майдел представи основните приоритети на ГЕРБ в сферата на икономиката, за които ще работят в новия европарламент.

По думите й към момента у нас се отчита най-ниска безработица, най-висок БВП. Освен това страната ни е в топ 3 с най-висок икономически ръст.

"Ще работим и за ускорено влизане в еврозоната", категорична бе Майдел.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Два дни отпуск отгоре - ама за пушачите ли

    Два дни отпуск отгоре - ама за пушачите ли

    Поредната идея, с която народът да се позабавлява известно време - щели да дават по два дни отпуск отгоре, за да поощряват непушачите. Ама защо така, господа от ВМРО? Къде остана грижата ви поравно за всички избиратели, къде се изгуби човеколюбието? Ако си мислите, че така ще спечелите още гласове и подкрепа за следващите избори
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя