Асим Адемов: За последните 2 години са ремонтирани 500 училища

https://www.24chasa.bg/novini/article/7400425 www.24chasa.bg
Снимка РУМЯНА ТОНЕВА

"Не може една страна да е просперираща, ако няма добра образователна система. Нашата цел е всяко дете да бъде в класната стая и да има достъп до качествено образование. Да преодолеем неграмотността чрез качествено образование. Работим и в посока образователната система да възпитава". Това каза евродепутатът и кандидат за нов Асим Адемов при представяне на приоритетите на ГЕРБ в сферата на образованието в новия европарламент.

По думите му средствата в областта на образованието за последните 2 години са се увеличили безпрецедентно - с 950 млн. лв. С част от тях са увеличени заплатите на учителите с 35%, като приоритет е да си постигне двойно увеличение. Ремонтирани са и над 500 училища.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кога училището става “елитно”

    Какво се вижда от резултатите от матурите тази година? Първо, положителният модел - колко е важен добрият учител. Ако запали интереса на ученика, ако успее да го насочи умело към знанието, селско училище може да се класира сред гимназиите, които сме свикнали да наричаме “елитни столични”. Второ, проблемът.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.