Асим Адемов: За последните 2 години са ремонтирани 500 училища

https://www.24chasa.bg/novini/article/7400425 www.24chasa.bg
Снимка РУМЯНА ТОНЕВА

"Не може една страна да е просперираща, ако няма добра образователна система. Нашата цел е всяко дете да бъде в класната стая и да има достъп до качествено образование. Да преодолеем неграмотността чрез качествено образование. Работим и в посока образователната система да възпитава". Това каза евродепутатът и кандидат за нов Асим Адемов при представяне на приоритетите на ГЕРБ в сферата на образованието в новия европарламент.

По думите му средствата в областта на образованието за последните 2 години са се увеличили безпрецедентно - с 950 млн. лв. С част от тях са увеличени заплатите на учителите с 35%, като приоритет е да си постигне двойно увеличение. Ремонтирани са и над 500 училища.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • В “оперната” история всички можеха да постъпят и по-добре

    Всички са укорими в историята с оперната прима Дарина Такова, която си е харесала преподавателско място в музикалното училище, но директорката я праща на конкурс, а министърът на културата иска оставката на директорката. Директорката на училището би могла да намери начин по-деликатно да излезе от ситуацията особено като знае колко чувствителни,