Борисов: В листата на БСП всичко, без един, е шпионин - държавна сигурност

https://www.24chasa.bg/novini/article/7400472 www.24chasa.bg
Борисов похвали кандидатите за евродепутати от ГЕРБ. Снимка РУМЯНА ТОНЕВА

"В листата на БСП има само един човек, който може би разбира нещо от европейска политика. От там нататък е шпионин - държавна сигурност, шпионин - държавна сигурност. Бях сигурен за Иво Христов, видях ги онзи ден как се гледат той и Корнелия Нинова. Невключването на Сергей Станишев в листата означава, че нашите опоненти нямат нищо общо с европейските социалисти, това ще е тълкуванието навън". Така коментира премиерът Бойко Борисов листата на БСП за предстоящите еврпизбори. Той дойде да поздрави кандидатите от ГЕРБ, които представиха приоритетите на партията в отделните политика за следващия европарламент.

"По всяка една тема показахте компетентност и няма шанс някой да ви надбори или да излезе по-добре подготвен" - похвали той кандидатите за евродепутати от ГЕРБ - но довърши "затова съм сигурен, че ще започват и ще свършват с апартаменти и подобни тераси. Ние шамарите си ги изядохме, нашите уроци си ги научихме. Мисля че всички са наясно на какво реагират хората".

Борисов припомни и изключителния успех на българското европредседателство.

"Не случайно навсякъде България се сочи като пример за това, което правим и се прави. Освен това знаковата среща ЕС-Турция се проведе в България и на нея дойдоха президентът Туск, Юнкер, Ердоган. Срещата Китай-ЕС след това не се проведе в Румъния, а в Брюксел. За какво говори това?", каза премиерът.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кабинетите на медсестрите - плюс за болния

    Две главни ползи ще има, ако акушерки и медицински сестри имат право да разкриват самостоятелни кабинети. Първата и най-важната е за пациентите. Подобна стъпка със сигурност ще облекчи натоварването на общопрактикуващите лекари и ще стопи опашките пред тях за дребни манипулации или за проследяване на бременност.