АПИ: Кръстовището, където катастрофира Местан, е построено по всички правила (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7404211 www.24chasa.bg
Средно на денонощие през този участък минават над 5000 автомобила и досега на това кръстовище няма пътни инциденти, се казва в съобщението. Снимка: Ненко Станев

Кръстовището при село Загорско, където стана тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, е построено и сигнализирано по всички правила на нормативната уредба. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

По повод пътния инцидент в неделя Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира всички експерти от неправителствения сектор и медиите да се въздържат от разпространяването на необосновани и невярни твърдения.

Според АПИ проектът за пътна сигнализация е изготвен съобразно Закона за движение по пътищата и е съгласуван с Пътната полиция. Средно на денонощие през този участък минават над 5000 автомобила и досега на това кръстовище няма пътни инциденти, се казва в съобщението.

Междувременно от Института за пътна безопасност заявиха, че ще направят следобед оглед на мястото, където катастрофира колата на Местан и загина 6-месечно бебе.