Шефът на Форд в Румъния: Продължаваме инвестициите, ако правителството спази ангажимента си

https://www.24chasa.bg/novini/article/7405520 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Директорът на Форд Румъния Ян Персон заяви, че инвестициите във фабриката в Крайова ще продължат, само ако правителството спази ангажимента си и завърши в обещания срок - до 2021 г., скоростния път Крайова-Питещ, съобщава информационният сайт Зиаре.

"Инвестирахме 1,5 млрд. евро във фабриката в Крайова. Ще анализираме точно какво правят румънските власти в областта на инфраструктурата, след което ще решим как и къде ще инвестираме пари", заяви Персон пред Радио Франс ентернасионал-Румъния, предаде БТА.

Форд Румъния реши неотдавна да произвежда във фабриката в Крайова не само модела "Еко", но и "Пума". Компанията се нуждае от скоростни пътища, по които бързо да си доставя компоненти и да транспортира вече сглобените автомобили, отбелязва медията.

Ян Персон обясни, че по-голямата част от компонентите пристигат във фабриката с камиони от Северна и Западна Европа и от Румъния.

"Това не засяга само нас, но и останалите производители на автомобили в Румъния. Инфраструктурата, каквато е в момента, е конкурентен недостатък", заяви изпълнителният директор на Форд Румъния.

Той посочи, че в средата на март министърът на транспорта Ръзван Кук и директорът на Националната компания за управление на пътната инфраструктура Нарчис Няга са заявили, че скоростният път Крайова-Питещ ще бъде готов през следващите две години - до края на 2021 г.

Този срок обаче е нереалистичен, отбелязва информационният сайт Зиаре и посочва, че за скоростния път от общо 120 км са подписани договори за проектиране и изграждане само на 57 км. За другите два лота от пътя се е наложило анулиране на процедурата, а нова обществена поръчка все още не е обявена.

Ян Персон каза, че в момента Форд Румъния не обмисля затваряне на фабриката си в Крайова, но бъдещите инвестиции ще зависят от начина, по който румънското правителство спазва ангажиментите си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,