Откриват Висше военновъздушно училище от догодина в Долна Митрополия (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7408727 www.24chasa.bg

Да се открие Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия. Това решиха днес единодушно депутатите в парламента с 87 гласа "за".

Решението ще влезе в сила от 1 януари 2020 г. Предвижда се военновъздушното училище да е държавно. То ще бъде създадено на базата на сегашния факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново. Структурата ще е на пряко подчинение на министъра на отбраната. Студентите ще могат да се обучават в образователно-квалификационните степени „бакалавър“, „магистър“ и "доктор".

"Днес е един добър ден за българската авиация", приветства решението министъра на отбраната Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна.

"Искам да успокоя някои от колегите. Ние българите се чудим къде е лошото, когато стане нещо добро. Смяната на статута на факултета няма да бъде за сметка на университета във Велико Търново", продължи вицепремиерът. Каракачанов обясни, че ако наборната военна служба се въведе, както той предлага - артилерийското училище в Шумен също ще трябва да бъде възстановено.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.