Община Шундъ работи активно за трансформацията на селските промишлени зони

https://www.24chasa.bg/novini/article/7410367 www.24chasa.bg
Снимки: bulgarian.cri.cn

На 9 април джъдзянската корпорация „Уан Ян" спечели търг за преобразуване на промишлената зона „Сиентан Баоюн" в община Шундъ, провинция Гуандун.

Проектът е част от усилията на общинските власти да възродят селските райони, повишавайки ефективността на използването на терените и насърчавайки индустриалната трансформация. През миналата година бяха вложени 2,3 милиарда юана държавни средства и 5,6 милиарда обществени капитали в преобразуването на селската промишлена зона, информира bulgarian.cri.cn.

Новият терен е с площ около 10 хектара и в бъдеще „Уан Ян" трябва да изгради върху него съвременни фабрики. А чрез създаването на подходящи условия ще бъдат привлечени известни фирми и модели за управление, особено такива в областта на изкуствения интелект. Властите на Шундъ се надяват същевременно да се повиши нивото на традиционните компании за производство на мебели, както и на всички останали индустрии.

Откакто започна политиката за реформи и отваряне към света промишлена зона в Шундъ допринесе много за социалното и икономическо развитие на общината. Тя обаче, заедно с много други като нея, разположени в селски райони, започнаха да изостават и да създават пречки за развитието. Всичките 382 селски промишлени зони в община Шундъ заемат 70% от промишлените терени в общината, но създават едва 27% от промишлената продукция и 4,3% от данъчните приходи. Високите разходи и ниските приходи на зоните вече не отговарят на изискванията за висококачествено развитие.

Освен за преобразуването на остарялата промишлена зона, община Шундъ активно действа и за озеленяване. В момента например се реализира проект за екологично реставриране на промишлената зона „Бейхай". По план до 2020 г. всички стари заводи ще бъдат срутени, поетапно ще се създаде екологичен коридор край реката, земеделска зона, зона за развлечение и отдих, зона за популяризиране на научни знания и спорт. Предвижда се близо 66 хектара да бъдат озеленени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата