Община Шундъ работи активно за трансформацията на селските промишлени зони

https://www.24chasa.bg/novini/article/7410367 www.24chasa.bg
Снимки: bulgarian.cri.cn

На 9 април джъдзянската корпорация „Уан Ян" спечели търг за преобразуване на промишлената зона „Сиентан Баоюн" в община Шундъ, провинция Гуандун.

Проектът е част от усилията на общинските власти да възродят селските райони, повишавайки ефективността на използването на терените и насърчавайки индустриалната трансформация. През миналата година бяха вложени 2,3 милиарда юана държавни средства и 5,6 милиарда обществени капитали в преобразуването на селската промишлена зона, информира bulgarian.cri.cn.

Новият терен е с площ около 10 хектара и в бъдеще „Уан Ян" трябва да изгради върху него съвременни фабрики. А чрез създаването на подходящи условия ще бъдат привлечени известни фирми и модели за управление, особено такива в областта на изкуствения интелект. Властите на Шундъ се надяват същевременно да се повиши нивото на традиционните компании за производство на мебели, както и на всички останали индустрии.

Откакто започна политиката за реформи и отваряне към света промишлена зона в Шундъ допринесе много за социалното и икономическо развитие на общината. Тя обаче, заедно с много други като нея, разположени в селски райони, започнаха да изостават и да създават пречки за развитието. Всичките 382 селски промишлени зони в община Шундъ заемат 70% от промишлените терени в общината, но създават едва 27% от промишлената продукция и 4,3% от данъчните приходи. Високите разходи и ниските приходи на зоните вече не отговарят на изискванията за висококачествено развитие.

Освен за преобразуването на остарялата промишлена зона, община Шундъ активно действа и за озеленяване. В момента например се реализира проект за екологично реставриране на промишлената зона „Бейхай". По план до 2020 г. всички стари заводи ще бъдат срутени, поетапно ще се създаде екологичен коридор край реката, земеделска зона, зона за развлечение и отдих, зона за популяризиране на научни знания и спорт. Предвижда се близо 66 хектара да бъдат озеленени.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.