Велико Търново бе домакин на българо-руска кръгла маса за културен и регионален туризъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/7410587 www.24chasa.bg
Даниел Панов откри дискусията с руските туроператори СНИМКА: Община Велико Търново

Велико Търново бе домакин на първата българо-руска кръгла маса на тема „Ролята на туризма за развитие на регионите. Културният туризъм – традиции и бъдеще”. Форумът се проведе в музей „Възраждане и Учредително събрание”. Участваха десетки представители на български и руски общини, туроператори, музеи, културни институции, предадоха от общината.

Кръглата маса бе открита от кмета Даниел Панов и министъра на туризма Николина Ангелова. В приветствието си Панов подчерта, че духовните и културните връзки и близост между българския и руския народ датират от векове и са много силни.

„Велико Търново – със своето богато културно-историческо наследство, с многобройните църкви и манастири, има какво да покаже на руските туристи. Надявам се, че доброто ни партньорство и новите възможности на туристическия пазар ще върнат славата на българския туристически продукт“, каза кметът на старопрестолния град.

Министър Николина Ангелкова съобщи, че през 2018 г. България е посетена от 9,2 млн. чуждестранни туристи, а държавата, местните власти и бизнесът полагат усилия страната да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

Официални гости бяха също генералните консули на Руската федерация във Варна Владимир Климанов и в Русе Андрей Громов, търговският представител Константин Артюшин, областният управител проф. Любомира Попова. Двадесет и трима бяха участниците в руската делегация, сред тях и ръководители и членове на туристическите администрации на 12 руски региона.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,

Двуметров минимодел на къщата на Йордан Йовков ще бъде построен в Добрич. Това е само един от емблематичните домове, който ще се появи в уникалния парк на миниатюрите "Малката Добруджа". Подобни места има в европейските столици Брюксел (Белгия) и Копенхаген (Дания), а до няколко месеца трябва да се появи и в сърцето на житницата на България.