Емил Радев: Нова програма „Правосъдие“ за по-ефективни правосъдни системи в ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/7410932 www.24chasa.bg
Емил Радев СНИМКА: Архив

Европейският парламент одобри с 490 гласа създаването на програма „Правосъдие“ за периода 2021-2027, чийто докладчик от страна на групата на ЕНП бе българският евродепутат от ГЕРБ Емил Радев. Програмата има за цел да подпомага съдебното сътрудничество по гражданскоправни и наказателноправни въпроси в ЕС, да насърчава ефективността на националните правосъдни системи и да улеснява ефективния достъп до правосъдие за всички граждани. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

По-конкретно, програма „Правосъдие“ ще осигурява финансиране за дейности за повишаване на осведомеността и подобряване на познанията относно политиките и правото на Европейския съюз, както и за обучения и обмен на добри практики между съдебните системи в различните държави-членки.

Програмата ще позволи още разработването и поддръжката на инструменти за електронно правосъдие, с цел подобряване на ефективността на съдебните системи и тяхното сътрудничество, вкл. чрез трансгранична оперативност на системи и приложения.

Тя ще подпомага също така дейности за осигуряване на ефективен достъп до правосъдие за всички граждани и предоставянето на ефективна правна защита.

Не на последно място, програма „Правосъдие“ ще спомогне развитието на капацитета на ключови мрежи на европейско ниво за съдебно сътрудничество.

Основни бенефициенти по програмата са магистрати и съдебни служители, както и граждански организации, работещи в сферата на достъп до правосъдие.

След Европейските избори, предстоят преговори по финансовия пакет по програма „Правосъдие“, като очаквания бюджет за следващите седем години възлиза на около 300 милиона евро.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,