Караниколов отчете нарастване на преките чужди инвестиции

https://www.24chasa.bg/novini/article/7410986 www.24chasa.bg
Емил Караниколов. Снимка Архив

Отчитам положителна тенденция за увеличаване на броя и размера на проектите, осъществявани в България, както от чуждестранни, така и от местни компании, каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на парламентарния контрол днес.

По думите му положителното развитие намира отражения в макроикономическите показатели.

Преди около 20 дни излезе една от първите прогнози на Българската народна банка, която показваше, че преките чуждестранни инвестициите за 2018 г. възлизат на 1 милиард и 532 милиона евро, каза Караниколов. Той допълни, че преди няколко дни е излязла и новата прогноза, според която инвестициите за 2018 г. към момента възлизат на 1 милиард и 740 милиона евро, което показва ръст. Той уточни обаче, че това е предварителна 15-месечна прогноза.

Министърът обърна внимание на информацията, която излезе за 2017 г., като по думите му, тъй като са минали почти 15 месеца, това вече са окончателни прогнози. Допреди 20 дни преките чуждестранни инвестиции в България за 2017 г. се отчитаха на 1 милиард и 390 милиона евро, а по последна информация инвестициите в България за 2017 г. са над 2 милиарда и 300 милиона евро.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,