Караниколов отчете нарастване на преките чужди инвестиции

https://www.24chasa.bg/novini/article/7410986 www.24chasa.bg
Емил Караниколов. Снимка Архив

Отчитам положителна тенденция за увеличаване на броя и размера на проектите, осъществявани в България, както от чуждестранни, така и от местни компании, каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на парламентарния контрол днес.

По думите му положителното развитие намира отражения в макроикономическите показатели.

Преди около 20 дни излезе една от първите прогнози на Българската народна банка, която показваше, че преките чуждестранни инвестициите за 2018 г. възлизат на 1 милиард и 532 милиона евро, каза Караниколов. Той допълни, че преди няколко дни е излязла и новата прогноза, според която инвестициите за 2018 г. към момента възлизат на 1 милиард и 740 милиона евро, което показва ръст. Той уточни обаче, че това е предварителна 15-месечна прогноза.

Министърът обърна внимание на информацията, която излезе за 2017 г., като по думите му, тъй като са минали почти 15 месеца, това вече са окончателни прогнози. Допреди 20 дни преките чуждестранни инвестиции в България за 2017 г. се отчитаха на 1 милиард и 390 милиона евро, а по последна информация инвестициите в България за 2017 г. са над 2 милиарда и 300 милиона евро.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.