Цветанов: Кабинетът ще продължи програмата за енергийна ефективност

https://www.24chasa.bg/novini/article/7411043 www.24chasa.bg
Снимки Фейсбук/Цветан Цветанов

Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов може да продължи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя не само помага на българските семейства, но и облагородява градската среда. Във Симеоновград безработицата е сведена до разумни нива и това се дължи на икономическата зона между Хасково и Димитровград и изграждането на АМ „Марица“. Това доведе големи инвеститори в областта и даде възможност хората от съседните градове и села да започнат работа в производствените предприятия, което оказа изключително благоприятен ефект върху интеграцията на малцинствените групи. Това заявих днес по време на среща с кмета на община Симеоновград Милена Рангелова, на която присъства и председателят на Общинския съвет и лидер на ГЕРБ-Симеоновград Светлана Стоева, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на страницата си във Фейсбук, къдено продължи:

По думите на Милена Рангелова в община Симеоновград в момента се работи по подмяна на водопроводите на централни градски улици. Дейностите са финансирани със средства, отпуснати от правителството, в размер на 820 хил. лв. След края на ремонта най-накрая ще се разреши проблемът с водоснабдяването на няколко хиляди жители на града. Рангелова подчерта, че правителството на Бойко Борисов не дели кметовете по партиен признак и подкрепата на държавата към нея, като кмет на Реформаторския блок, е доказателство.

След приключването на срещата при кмета, заедно с народните представители от ГЕРБ-Хасково Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, както и с областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев, посетихме традиционния петъчен пазар на производителите от региона на Симеоновград. Там разговарях с десетки граждани както от общината, така и от Хасково, Стара Загора, Велико Търново и други населени места в страната. Всички те ме увериха, че оценяват всичките усилия на местната и централната власт да се подобри качеството им на живот. Хората бяха категорични, че осъзнават важността на европейските избори и отношението им към бъдещото развитие на тяхното населено място.

На пазара се срещнах и със Славка Митева – майка на загиналия в жестоката катастрофа на „черния Великден“ през 2011 г. Георги Георгиев. Славка Митева изрази благодарността си към мен за подкрепата, която е получила веднага след трагедията и за предприетите законодателни инициативи за превенция на тежките ПТП.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.