Зам.-министър Павлов: Младите са най-ценният ресурс на България

https://www.24chasa.bg/novini/article/7411779 www.24chasa.bg

Младите са най-ценният ресурс на всяка страна. За нас е важно да изработим новата Национална стратегия за младежта чрез диалог с младите хора. Стратегията е един от основните приоритети на Министерство на младежта и спорта (ММС) за тази година. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов по време на срещата си с младите хора във Велико Търново по повод бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно.

На срещата присъстваха още кметът на община Велико Търново Даниел Панов, кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев, областният управител на община Велико Търново проф. д-р Любомира Попова, младежи и ученици.

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов благодари на ММС за организирането на тази среща. Той приветства това, че управляващите на населените места имат възможност да участват заедно с младите хора в дискусиите, свързани с тяхната нова стратегия. Панов подчерта, че за община Велико Търново целогодишно се дават над 500 000 лв. за младежки дейности и за спорт.

„За мен е удоволствие да поставим на дневен ред темата за младежта, защото всички знаем, че младите хора са ресурсът на всяка нация. Вие сте човешкият капитал, в който инвестираме и от когото очакваме в бъдеще тази инвестиция да се върне в полза на обществото и на хората в България“, заяви проф. д-р Любомира Попова.

В практическата част на срещата младежите имаха възможност да дискутират по групи препятствията, с които най-често се срещат в съответната област и да предложат оптимални решения за справяне с тях. Те използваха метода „Дърво на проблемите“, за да представят своите идеи.

Темите, на които наблегнаха младите хора, бяха здравословен начин на живот, спорт, информираност, гражданска активност и доброволчество. Те подчертаха важността от популяризиране на различни дарителски инициативи, което ще спомогне младите да бъдат още по-солидарни.

Срещи с младежи предстоят в още области на страната, където вниманието отново ще бъде насочено към гласа на младите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Австрийски професор направи чудо с мен, вече ходя с токчета Борислав РАДОСЛАВОВ "Вече правя опити да тичам след синовете ми. Играем с тях футбол и федербал. Кракът ми беше счупен и изкривен, претърпях множество операции и живеех във фитнеса заради постоянната рехабилитация. Докато накрая един австрийски професор направи чудо с мен и отново ми

Атанас Стоев дал обет преди 39 години Хиляди левове е дарил на бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица лидерът и основател на оркестър "Канарите" Атанас Стоев! Музикантът дава обет преди четири десетилетия, че всяка година ще свири в Бачково и със събраните средства ще подпомага съхранението на светинята.

ЦСКА-София привлича френски футболист, съобщиха вчера всички спортни информационни агенции, като в първоначалните информации не се съобщаваше името на играча. Единствената информация за него беше, че не е свободен агент и ще бъде закупен от "червените". Футболистът вчера трябваше да мине медицински прегледи и да подпише договора си с ЦСКА-София.