Зам.-министър Павлов: Младите са най-ценният ресурс на България

https://www.24chasa.bg/novini/article/7411779 www.24chasa.bg

Младите са най-ценният ресурс на всяка страна. За нас е важно да изработим новата Национална стратегия за младежта чрез диалог с младите хора. Стратегията е един от основните приоритети на Министерство на младежта и спорта (ММС) за тази година. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов по време на срещата си с младите хора във Велико Търново по повод бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно.

На срещата присъстваха още кметът на община Велико Търново Даниел Панов, кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев, областният управител на община Велико Търново проф. д-р Любомира Попова, младежи и ученици.

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов благодари на ММС за организирането на тази среща. Той приветства това, че управляващите на населените места имат възможност да участват заедно с младите хора в дискусиите, свързани с тяхната нова стратегия. Панов подчерта, че за община Велико Търново целогодишно се дават над 500 000 лв. за младежки дейности и за спорт.

„За мен е удоволствие да поставим на дневен ред темата за младежта, защото всички знаем, че младите хора са ресурсът на всяка нация. Вие сте човешкият капитал, в който инвестираме и от когото очакваме в бъдеще тази инвестиция да се върне в полза на обществото и на хората в България“, заяви проф. д-р Любомира Попова.

В практическата част на срещата младежите имаха възможност да дискутират по групи препятствията, с които най-често се срещат в съответната област и да предложат оптимални решения за справяне с тях. Те използваха метода „Дърво на проблемите“, за да представят своите идеи.

Темите, на които наблегнаха младите хора, бяха здравословен начин на живот, спорт, информираност, гражданска активност и доброволчество. Те подчертаха важността от популяризиране на различни дарителски инициативи, което ще спомогне младите да бъдат още по-солидарни.

Срещи с младежи предстоят в още области на страната, където вниманието отново ще бъде насочено към гласа на младите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.