56 осъдени за корупция в Бургаско през 2018 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7413376 www.24chasa.bg
Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров и заместниците му Йовита Григорова /вляво/ и Иванка Козарова.

Висока срочност на работа и по-малко отменени актове отчита Апелативната прокуратура

56 са осъдените и само 3-ма оправдани по дела за корупционни престъпления през м.г., съобщиха от Бургаската апелативна прокуратура. Според административния ръководител Любомир Петров се отчитат много добри показатели по тези дела спрямо предходните две години - общо 343 за 2018 г.

Над два пъти е занижен процентът на отменените актове на прокурорите от Апелативна прокуратура Бургас от 2016 г. до сега, което е показателно за по-доброто качество на работа, коментира Любомир Петров. Той добави, че процентът на потвърдените актове продължава да е много висок – 94%.

"Радва ни сравнително високият брой на бързите производства през последните години, в пъти повече от преди 2015 г. Проведените през годината 2656 бързи производства са много сериозен ресурс за ускоряване и поевтиняване на наказателния процес. Особено сериозен е ръстът на бързите производства в региона на Окръжна прокуратура Сливен с над 10%", обяви прокурор Петров.

Годишният анализ за работата на АП Бургас през 2018 г. отбелязва и отлична срочност на прокурорите при произнасянията по преписките. В срок до 1 месец са постановени общо 27 137 прокурорски акта, което е близо 99%. Много добра е срочността при решаване на досъдебните производства, като също се забелязва положителна тенденция в тази насока. През отчетния период в прокуратурите от апелативния район броят на просрочените произнасяния е 70 и съставлява едва 0.36% от всички решени 19 546 дела.

Прокурор Петров акцентира и на по-малкото върнати за допълнително разследване досъдебни производства - 93 за м.г. при 147 за 2017 г. Подобрение в дейността на прокурорите се наблюдава и при влезлите в сила оправдателни присъди, които през 2018 г. са общо 60 - с 18 по-малко спрямо 2017 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.

3-годишната Евелин с тежка инфекция и изгаряния Тежка инфекция и изгаряния получава дете след ухапване от комар в Червен бряг, научи "България Днес"! Част от кожата на лявата ръка на малката Евелин почти липсва. Майката на 3-годишното момиченце обвинява лекарите в Червен бряг в некомпетентност. Историята е от началото на месеца.