56 осъдени за корупция в Бургаско през 2018 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7413376 www.24chasa.bg
Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров и заместниците му Йовита Григорова /вляво/ и Иванка Козарова.

Висока срочност на работа и по-малко отменени актове отчита Апелативната прокуратура

56 са осъдените и само 3-ма оправдани по дела за корупционни престъпления през м.г., съобщиха от Бургаската апелативна прокуратура. Според административния ръководител Любомир Петров се отчитат много добри показатели по тези дела спрямо предходните две години - общо 343 за 2018 г.

Над два пъти е занижен процентът на отменените актове на прокурорите от Апелативна прокуратура Бургас от 2016 г. до сега, което е показателно за по-доброто качество на работа, коментира Любомир Петров. Той добави, че процентът на потвърдените актове продължава да е много висок – 94%.

"Радва ни сравнително високият брой на бързите производства през последните години, в пъти повече от преди 2015 г. Проведените през годината 2656 бързи производства са много сериозен ресурс за ускоряване и поевтиняване на наказателния процес. Особено сериозен е ръстът на бързите производства в региона на Окръжна прокуратура Сливен с над 10%", обяви прокурор Петров.

Годишният анализ за работата на АП Бургас през 2018 г. отбелязва и отлична срочност на прокурорите при произнасянията по преписките. В срок до 1 месец са постановени общо 27 137 прокурорски акта, което е близо 99%. Много добра е срочността при решаване на досъдебните производства, като също се забелязва положителна тенденция в тази насока. През отчетния период в прокуратурите от апелативния район броят на просрочените произнасяния е 70 и съставлява едва 0.36% от всички решени 19 546 дела.

Прокурор Петров акцентира и на по-малкото върнати за допълнително разследване досъдебни производства - 93 за м.г. при 147 за 2017 г. Подобрение в дейността на прокурорите се наблюдава и при влезлите в сила оправдателни присъди, които през 2018 г. са общо 60 - с 18 по-малко спрямо 2017 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Една от най-сексапилните дами във футбола Алекс Морган обяви бойкот на Доналд Тръмп. Звездата на американския национален отбор няма да уважи покана за Белия дом, ако тимът триумфира със световната титла. Причината за това е солидарност със съпруга й Сервандо Караско. Той е мексиканец, а самата Алекс не е съгласна с имиграционната политика на

Легендарният английски футболист Гари Линекер има нова жена до себе си. Дамата, която спечели сърцето му, е популярна телевизионна кулинарна водеща. Това е доста по-млата от него Гизи Ерскин. Тя е на 39 години, докато Линекер е на 58. Бившият нападател се раздели със съпругата си Даниел Бъкс преди две години.

Дъщерята на Бърни Екълстоун - Тамара, е имала сериозна разпра с майка си Славица. След нея двете не си говорили почти година. Преди това бившата жена на екс собственика на Формула 1 и дъщеря й бяха изключително близки. Причината за скандала между тях е вмешателството на Славица в живота на наследничката й.