Българи с награда от кралица Елизабет II

https://www.24chasa.bg/novini/article/7415835 www.24chasa.bg
Марио, Ивета, Ангел и Христо Тоточеви (от ляво на дясно) СНИМКА: Личен архив

Семейна фирма за облекла на телефони е победител в престижен конкурс на Острова

Българските емигранти във Великобритания Ивета и Ангел Тоточеви и двамата им синове Христо и Марио са носители на наградата за предприемачество на английската кралица Елизабет II.

Семейството управлява фирмата EasySkinz, която е отличена в тазгодишния конкурс Queen’s Awards for Enterprise 2019.

Победителите в този бизнес конкурс се посочовта от премиера Тереза Мей и се избират и обявяват от кралица Елизабет II. Днес имената на тазгодишните победители ще бъдат публикувани в държавния вестник - “Лондон газет”.

“Сега очакваме да ни бъде насрочена дата, на която ще ни посети местният лорд лейтенант. Той е официален кралски представител и ще ни връчи награда, която е кристална купа, и свитък - грамота, подписана лично от кралицата”, разказа семейство Тоточеви, които са победители в категория “Международна търговия”.

На 11 юни Христо и Марио Тоточеви ще присъстват на кралски прием в Бъкингамския дворец заедно с останалите победители в конкурса, а домакин на приема ще бъде принц Чарлз.

Българската фирма EasySkinz произвежда нов тип облекла за телефони - скинове, които защитават мобилното устройство и променят облика му.

Интервю със семейство Тоточеви четете тази събота само в “24 часа”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда